Другі стравиЗапіканки

Рецепт запіканки з білокачанної капусти

Якщо виникло бажання урізноманітнити домашнє меню, можна приготувати запіканку з білокачанної капусти. Це корисне вітамінне блюдо без м’яса стане приємним відкриттям.

Поєднання соковитого овоча, запеченого в яєчному заливанні, має схожість з омлетом, і з пирогом. Страва смачна в гарячому або холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 600 грамів
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Борошно пшеничне 3 столові ложки
  • Крохмаль картопляний 3 столові ложки
  • Розпушувач 1 столова ложка
  • Сир 100 грамів
  • Сметана ¼ стакана
  • Майонез ¼ стакана
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Зелень за бажанням

Приготування:

  1. З капусти зняти верхні листочки, помити. Нарізати овоч як для салату, не крупно. Посолити й розім’яти, щоб виділився сік.
  2. У глибоку миску розбити яйця.
  3. Додати половину майонезу і сметани, сіль, перець.
  4. Борошно змішати з розпушувачем і крохмалем, всипати в миску до яєць.
  5. Все добре збити віночком або за допомогою міксера. Суміш повинна стати однорідною, без грудок.
  6. Скляну або керамічну форму рясно змастити олією. Викласти капусту.
  7. Для ситності можна додати в запіканку натерту на тертці варену ковбасу, шинку, обсмажений м’ясний фарш, смажені з цибулею гриби. Такий додатковий компонент кладуть на дно форми, в середину між шарами капусти або зверху на неї.
  8. Влити соус так, щоб він рівномірно розподілився за формою.
  9. Посипати замороженою або свіжою подрібненою зеленню.
  10. Змастити майонезом і сметаною, що залишилися. Для зручності їх можна перемішати в мисці, а потім використовувати за призначенням.
  11. Сир натерти на тертці. Велика або дрібна – значення не має. Адже він все одно розплавиться в духовій шафі. Щедро посипати верх майбутньої запіканки тертим сирком.
  12. Запікати страву в духовці, розігрітій до 200 градусів, 40 хвилин.
  13. Подавати відразу або в охолодженому вигляді. Розрізати на порційні шматочки, посипати свіжою зеленню або поставити на стіл прямо в формі. Страва апетитна і красива. Особливо смачно з соусом на основі сметани.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close