Другі стравиСтрави з овочів

Рагу з баклажанів і овочів

Овочеве рагу за цим рецептом готується в горщику. Картопля, баклажани й пекінська капуста, на диво, добре поєднуються між собою. Спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • Баклажани 2-3 штуки
  • Картопля 2-3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 2 штуки
  • Помідори великі 1 штука або томатна паста 1 столова ложка
  • Олія рослинна 5 столових ложок
  • Сіль 3/4 чайної ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Картоплю, моркву і цибулю почистити й вимити.
  2. Баклажани нарізати великими кубиками.
  3. Посипати баклажани сіллю і залишити на 10 хвилин. Баклажани виділять сік, разом з яким піде гіркота. (Якщо у вас баклажани не гірчать, пропустіть цей крок.)
  4. Картоплю нарізати великими кубиками.
  5. Капусту нарізати невеликими кусками.
  6. Моркву подрібнити на крупній тертці. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  7. Помідори розрізати навпіл і протерти через друшляк або натерти на крупній тертці, шкірку викинути.
  8. Через деякий час баклажани промити, віджати вологу.
  9. У сковороді розігріти 2 столові ложки олії. Обсмажити баклажани в добре розігрітій олії на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Перекласти смажені баклажани на тарілку.
  10. У сковороду додати 1 столову ложку олії й добре розігріти. Обсмажити картоплю на середньому вогні протягом 10 хвилин, періодично перевертаючи.
  11. Потім додати в сковороду ще 1 столову ложку олії й обсмажити капусту на середньому вогні 3 хвилини. Прибрати капусту зі сковороди, сковороду вимити.
  12. Розігріти в сковороді рослинну олію, викласти цибулю і моркву і підрум’янити на сильному вогні 2 хвилини, помішуючи.
  13. Додати пюре з помідорів (або томатну пасту).
  14. Перемішати й тушкувати цибулю з морквою і помідорами на мінімальному вогні 5 хвилин. Додати 1/2 чайної ложки солі, перемішати.
  15. Скласти інгредієнти в горщики шарами.
  16. Перший шар — картопля.
  17. Потім баклажани.
  18. Слідом викласти капусту.
  19. Зверху розподілити цибулю з морквою в томатному соусі. Залити вміст горщика водою (приблизно 100 мл).
  20. (Якщо ви не хочете, щоб картопля просочилась соком баклажанів і потемніла, викладайте баклажани в горщик першим шаром).
  21. Накрити горщик кришкою, поставити в холодну духовку і тушкувати баклажани з картоплею і капустою при 180 градусах 20-30 хвилин.
  22. Рагу з баклажанів і овочів готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста з яйцем на сніданок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close