ГарніриДругі страви

Печена картопля з часником

Приготуйте простий і смачний гарнір з картоплі, який буде виглядати так само апетитно, яким він буде і на смак. Для приготування потрібен невелика, ретельно промита картопля. Не очищаючи, розріжте всі бульби навпіл, перемішайте їх з оливковою олією з часником і запечіть в духовці, поки картопля красиво не підрум’яниться. Посипте свіжою зеленню, і подавайте на гарнір до будь-яких страв з м’яса, птиці або риби.

Інгредієнти:

  • Дрібної картоплі 1,3 кілограма
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Крупної солі 1,5 чайної ложки
  • Меленого чорного перцю 1 чайна ложка
  • Подрібненого часнику (6 зубчиків) 2 столові ложки
  • Подрібненої петрушки 2 столові ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Розріжте картоплю навпіл або четвертинками й покладіть в миску разом з оливковою олією, сіллю, чорним перцем і часником; помішуйте, поки картопля не буде добре покрита сумішшю прянощів. Перекладіть картоплю на деко і розподіліть в один шар.
  3. Запікайте в духовці 45 хвилин – 1 годину, або поки вона не підрум’яниться і не покриється хрусткою скоринкою. Під час запікання два рази перемішайте лопаткою, щоб всі шматки рівномірно підсмажилися.
  4. Дістаньте картопля з духовки, посипте петрушкою, посоліть за смаком і подавайте з куркою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована капуста Кале

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close