Готуємо пастуДругі страви

Паста з тунцем і оливками

Додамо в наше меню трохи екзотики, приготувавши пікантні макарони з тунцем, оливками без кісточок, часником і томатами.

Фузілі перекладається, як веретено. Ми називаємо їх спіральками. Ці макаронні вироби довжиною до 7 см у формі гвинта дуже популярні в італійській кухні. У завитках добре затримується соус і інші заправки, а самі макаронні вироби добре зберігають форму і надають страві оригінальний вигляд.

Збираючись готувати пасту, підберіть всі інгредієнти тільки хорошої якості. Особливо це стосується консервів з тунця, адже не секрет, що навіть одним неякісним інгредієнтом можна зіпсувати все блюдо. Приємних смакових вражень!

Інгредієнти:

  • Фузілі 250 грамів
  • Тунець консервований 185 грамів
  • Цибуля синя 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Помідори 1 штука
  • Оливки 45 грамів
  • Олія соняшникова 3 столові ложки
  • Зелень петрушки 5 гілочок
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Цибулину очистити, розрізати уздовж на 4 частини й тонко нашаткувати поперек.
  2. Часточку часнику очистити від сухої оболонки й нарізати тонкими кружечками.
  3. Помідор вимити, вирізати місце з’єднання з плодоніжкою, а з протилежного боку зробити неглибокий надріз хрест-навхрест.
  4. Опустити помідор в окріп на 20 секунд, а потім відразу ж в холодну воду і зняти шкірку. М’якуш нарізати дрібними кубиками.
  5. Оливки вийняти з заливки й розрізати уздовж навпіл.
  6. Краще вибирати оливки без кісточок.
  7. Викласти часник на сковороду з розігрітою олією і при помішуванні обсмажити до легкого рум’янцю.
    Видалити часник зі сковороди й висипати на неї подрібнену цибулю.
  8. Обсмажити цибулю до напівготовності й викласти до неї помідори й оливки. Масу посолити й поперчити.
  9. Суміш тушкувати близько 7-10 хвилин.
  10. Фузілі опустити в киплячу підсолену воду, довести до кипіння, вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити макаронні вироби для набухання.
  11. Фузілі повинні бути пружними, не розвареними. Готові макарони викласти на друшляк і дати стекти рідині.
  12. У сковороду до овочів додати фузілі й злегка розім’яті консерви з тунця.
  13. Все перемішати, закрити сковороду кришкою і тушкувати протягом 5-7 хвилин.
  14. Готову страву посипати подрібненою зеленню петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Спагеті запечені в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close