Готуємо пастуДругі страви

Паста з грибами й шпинатом

Паста з печерицями та шпинатом — ідеальний варіант, якщо вам потрібно швидко приготувати смачний і здоровий обід. Всього 15 хвилин — і страва повністю готова. Завдяки грибам і кедровим горішкам паста виходить дуже ситною, а шпинат надає їй яскраві весняні нотки й наповнює вітамінами. Особливо смачною вона виходить не з магазинної, а з домашньої пасти.

Форма пасти може бути будь-якою: фарфале, тальятеле, фетучіні, пенне, фузілі, спагеті або, як в цьому рецепті, відразу два різних види. Крім того, цей рецепт смачний з ризотто, ньокі, полентою, галушками або равіолі.

Інгредієнти:

  • Домашня паста 400 грамів
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Свіжі печериці 400 грамів
  • Свіжий шпинат 300 грамів
  • Овочевий бульйон 1/2 стакана
  • Сіль і перець за смаком
  • Очищені кедрові горіхи 5 столових ложок
  • Сік лайма (за бажанням) 2 чайні ложки
  • Соєвий соус (за бажанням) 1-2 столові ложки
  • Пармезан (за бажанням) за смаком

Приготування:

  1. Підготувати продукти. Печериці й шпинат вимити й обсушити. Гриби нарізати шматочками. Цибулю і часник очистити й дрібно нашаткувати.
  2. Пасту відварити у великій кількості підсоленої води до стану аль денте.
  3. На сухій сковороді, помішуючи, обсмажити кедрові горіхи (стежте, щоб вони не підгоріли).
  4. Розігріти оливкову олію у великій сковороді, додати нарізані гриби й дрібно нашатковану цибулю і, помішуючи, обсмажувати приблизно три хвилини до рум’яної.
  5. Додати дрібно нарізаний часник і готувати ще 30 секунд. Влити соєвий соус і овочевий бульйон, зменшити вогонь і тушкувати ще 1-2 хвилини. Додати шпинат і готувати ще 2-3 хвилини. Приправити сіллю і перцем.
  6. Готову пасту викласти в сковороду з цибулево-грибною сумішшю і все перемішати. За бажанням можна збризнути соком свіжого соку лайма.
  7. При подачі посипати пасту пармезаном і смаженими кедровими горіхами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста з баклажанами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close