ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Паста «Качо-е-пепе» з панчетою і руколою

У перекладі з італійського діалекту назва римської страви «Качо-е-пепе» означає «сир і перець». Виходячи з цього, неважко здогадатися, які основні інгредієнти входять до складу. Додавання води, яка залишається після варіння пасти, допомагає завдяки крохмалю, який знаходиться в ній об’єднати подрібнений чорний перець і розплавлений сир з макаронами. У традиційному варіанті, як правило, використовуються спагеті. Однак введення додаткових інгредієнтів, а також макарони інших форм дозволяють отримати нові враження від страви без шкоди для основних достоїнств оригінального рецепта.

Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Макаронних виробів гребінців або інших коротких макаронів 450 грамів
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Панчети 150 грамів, нарізаної кубиками
  • Чорного перцю грубого помелу 1,5 чайної ложки
  • Дрібно натертого пармезану 2 стакани, ще додатково (за бажанням) для оформлення
  • Тертого сиру пекоріно 1 стакан
  • Вершкового масла 30 грамів, кімнатної температури
  • Руколи 3 стакани, крупно посіченої

Приготування:

  1. На сильному вогні закип’ятіть підсолену воду у великій каструлі. Додайте макарони та варіть на 2 хвилини менше ніж вказано в інструкції на пакуванні (приблизно 8 хвилин). Відкиньте на друшляк, залишивши 1,5 стакани води, в якій варилася паста.
  2. Тим часом розжарити велику сковороду з прямими бортами на середньому вогні. Додайте оливкову олію і панчету. Смажте, часто помішуючи дерев’яною ложкою, поки бекон не стане хрустким (приблизно 10 хвилин). Додайте перець і смажте його, часто помішуючи, протягом приблизно хвилини або до появи аромату.
  3. Влийте 1/2 стакана відкладеної після варіння макаронів води й зішкребіть шматочки, що пристали до дна сковороди. Додайте макарони та посипте пармезаном. Влийте ще 1/2 стакана води, що залишилася після варіння і перемішайте, щоб покрити всі макарони сиром. Додайте пекоріно і вершкове масло. Перемішайте, щоб з’єднати все разом і отримати легкий кремоподібний сирний соус.
  4. Додайте руколу і готуйте доки вона не зів’яне. Влийте води, що залишилася після варіння макаронів, якщо це необхідно для підтримки легкої консистенції соусу. При бажанні подавайте з додатковим тертим пармезаном.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста з соусом з помідорів чері

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close