Другі стравиСтрави з овочів

Овочеве рагу з грибами й медом

Овочеве рагу з грибами й медом це хіт літнього сезону. Ну, по-перше, блюдо легке, з невеликим вмістом калорій. По-друге, блюдо настільки просте, настільки ж смачне і для його приготування можна використовувати абсолютно будь-які овочі. Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт овочевого рагу з грибами. Родзинкою цієї страви буде додавання меду. Він додасть особливий аромат і смак готового блюда. У рецепті використані два види грибів: печериці та лисички.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 2 штуки
  • Часник 40 грамів
  • Перець чилі 1 штука
  • Печериці 100 грамів
  • Лисички 150 грамів
  • Капуста цвітна 100 грамів
  • Помідор 2 штуки
  • Цукіні 1 штука
  • Перець чорний мелений 1 грам
  • Кухонна сіль 3 грами
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Мед натуральний 1 столова ложка

Приготування:

  1. Почнемо ми з лисичок. Їх необхідно почистити, добре промити під проточною водою і відварити. Відварити гриби в злегка підсоленій воді не менше 20 хвилин.
  2. Далі за списком підготувати всі овочі. Раніше було сказано, що овочі підійдуть будь-які й чим більше їх тим блюдо буде цікавіше.
  3. Для рагу бажано не дрібнити овочі, а нарізати їх крупно. У процесі тушкування овочі зміняться в розмірі. Почнемо ми підготовку з ріпчастої цибулі. Отже, цибулю почистити й нарізати досить крупно. Підготувати сковороду з рослинною олією і першим шаром викласти цибулю.
  4. Моркву почистити. Нарізати довільно, брусочками, півкільцями особливої ​​ролі не грає. Найголовніше щоб ширина кожного шматочка моркви була не менше 1 см.
  5. Далі підготувати часник. Зубчики часнику в блюдо будуть додаватися цілі.
  6. Тепер займемося підготовкою інших овочів. Гриби печериці почистити при необхідності, розрізати навпіл. Підготувати суцвіття цвітної капусти й перець чилі. У мене перець був не надто гострий, тому насіння я не видаляла. Викласти підготовлені овочі на сковороду.
  7. Помідори очистити від шкірки, нарізати й викласти на овочі зверху.
  8. Цукіні нарізати великими часточками. Викласти самим верхнім шаром. Сковороду закрити кришкою і відправити на плиту на 20 хвилин.
  9. Як тільки овочі дадуть сік, то першим ділом додаємо мед. А ось що стосується солі й перцю, то тут справа смаку, додаємо всього по трохи.
  10. Лисички відкинути на друшляк і додати до інших овочів. Довести до кипіння і тушкувати всі овочі ще хвилин 10.
  11. Овочеве рагу з грибами й медом готове. Подати його можна як в теплому, так і холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оладки з кабачка з грибами й морквою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close