Другі стравиСтрави з яєць

Омлет з шпинатом

Омлет зі шпинатом — прекрасний варіант корисного і смачного сніданку. Якщо ви любите шпинат, він вам однозначно сподобається. Спочатку омлет прийшов до нас з Франції й успішно укорінився в традиційній кухні майже кожної господині. Яйця на ранок відмінний варіант насичення організму білками й вуглеводами. Шпинат у свою чергу один з найкорисніших листових овочів, французи називають його “королем” і не дарма. Крім великої кількості білка в ньому є вітаміни А і С, які зберігаються при тепловій обробці. Для приготування цієї страви в ідеалі придбати свіжий шпинат, але якщо такого не знайшлося, підійде і заморожений варіант. З продуктів за списком рожеву сіль можна замінити на звичну, я користуюся рожевою через її користь для організму. Так само рекомендую для приготування використовувати фермерські яйця або категорії С0. Для смаження олію беремо рафіновану оливкову. ЇЇ можна замінити соняшниковою.

Приготування:

  • Куряче яйце 3 штуки
  • Вершки 20% жирності 100 мілілітрів
  • Заморожений шпинат 0.3 упаковки
  • Харчова гімалайська рожева сіль 3 грами
  • Перець чорний мелений 2 грами
  • Оливкова олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. 6 кубиків шпинату буде досить, якщо не любите багато зелені, можна менше. У моєму випадку шпинат заморожений. Тому приготування почнемо з його розморожування. Для цього в глибоку миску наллємо гарячу воду і помістимо туди шпинат на 15 хвилин. Після того, як шпинат розморозився, злиймо зайву рідину і добре відіжмемо шпинат від вологи.
  2. Попередньо помиті яйця розіб’ємо в глибоку миску. Акуратно перемішати яйця, збиваючи їх.
  3. Додамо сіль і перець за смаком, виллємо вершки й акуратно перемішати отриману масу.
  4. До яєць додамо розморожений шпинат, добре перемішати отриману масу.
  5. На розігріту сковороду додамо оливкову олію, добре промажемо сковороду кулінарним пензлем, щоб уникнути пригорання.
  6. Рівномірно розподілимо отриману масу по сковороді й відправимо смажитися на повільному вогні до готовності, приблизно на 15 хвилин. Щоб омлет не пригорів, стежте за рівнем вогню. Омлет смажити під щільно закритою кришкою, не перемішуючи.
  7. Омлет готовий до подачі, подавати можна з цільнозерновим хлібом, сиром, сметаною або будь-якими іншими добавками на ваш смак.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
2 thoughts on “Омлет з шпинатом”
  1. Дуже цікавий рецепт. Раніше не коштувала такого, із задоволенням спробую приготувати такий амлет. Зацікавили іегредіенти, все зрозуміло написано. Дякую автору)

  2. Обожнюю омлет і пробував різні рецепти.Но зі шпинатом ще нет.Обязательно спробую найближчим время.Спасібо за рецепт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close