Другі стравиСтрави з овочів

Оладки з кабачків без яєць

Смачні та ароматні кабачкові оладки, смажаться на олії!
Оладки з кабачків без яєць відмінно підходять для пісного і вегетаріанського харчування. Для приготування таких коржів знадобиться молодий кабачок, у якого ніжна і м’яка шкурка. Ріпчасту цибулю і часник можна додавати в різних кількостях на свій смак. Пшеничне борошно потрібно додавати частинами, щоб вийшла необхідна консистенція. Смажаться коржі на соняшниковій або оливковій олії. Кабачкові оладки можна подавати до столу зі сметаною, хлібом або зі свіжими помідорами.

Інгредієнти:

  • Кабачки 400 грамів
  • Пшеничне борошно 3 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста 0.5 штуки
  • Часник 1 зубчик
  • Рослинна олія 25 мілілітрів
  • Спеції сухі за смаком
  • Кріп за смаком
  • Кухонна сіль за смаком

Приготування:

  1. Підготувати всі необхідні продукти. Щоб оладки вийшли з зеленуватим відтінком потрібно вибирати наймолодший кабачок, а із зелені найкраще взяти кріп. Кабачки слід брати невеликі, один важить приблизно 200 грамів.
  2. Кабачок промити добре під водою. Відрізати кінчики й вирізати пошкодження, якщо такі є. Порізати на великі шматки, натерти на дрібній тертці. Скласти стружку в миску і посипати сіллю. Залишити масу приблизно на 15-20 хвилин для виділення соку. Добре віджати сік. Якщо буде багато рідини, то доведеться насипати багато борошна, а це негативно позначиться на смаку оладок.
  3. Часник і цибулю почистити, сполоснути у воді. За допомогою спеціального преса подрібнити зубчик. Ріпчасту цибулю можна подрібнити трьома способами: дрібно порізати ножем, натерти на тертці або пробити в блендері до консистенції пюре.
  4. До кабачкової маси додати ріпчасту цибулю з часником. Насипати сухі спеції, посолити за смаком. Дрібно порізати кріп, або взяти свіжоморожений. Додати зелень і розмішати овочеву масу.
  5. Пшеничне борошно просіяти. У загальну суміш слід додавати по одній ложці й добре перемішувати. Повинна вийти густа консистенція.
  6. У сковорідку налити рослинну олію, включити середній вогонь і прогріти. Викласти ложкою оладки в гарячу олію. Підсмажити з двох сторін до появи рум’янцю, слід перевертати лопаткою, або виделкою.
  7. Трохи остудити кабачкові оладки та подати до столу. Якщо вони жирні, то потрібно помістити на паперову серветку. Вийшли дуже ароматні й ніжні оладки з молодого кабачка.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кабачки тушковані з часниковим соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close