Другі стравиСтрави з грибів

Оладки на сметані з грибами

Цей рецепт легко перетворює звичні оладки в урочисте блюдо, яким можна здивувати гостей. Якщо є можливість, краще взяти для таких оладок лісові гриби, в ідеалі маслюки, підосичники або лисички, але і гливи теж підійдуть. Вони можуть бути й сушеними, які попередньо треба буде замочити, але ідеальним варіантом стануть свіжі або заморожені гриби.

Інгредієнти:

  • Борошно 100-150 грамів
  • Сметана 200 грамів
  • Яйця 1 штука
  • Гриби 100 грамів
  • Сіль щіпка
  • Розпушувач
  • Перець щіпка
  • Італійські трави 1/2 чайної ложки
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Промийте, дрібно наріжте й обсмажте гриби на середньому вогні близько восьми хвилин з ложечкою олії.
  2. Додайте яйце до сметани, потім покладіть всі спеції й добре перемішайте.
  3. Змішайте борошно і розпушувач і з’єднайте зі сметанно-яєчною сумішшю. У цьому рецепті пишність тіста додасть саме розпушувач.
  4. Додайте гриби й залиште приблизно на півгодини.
  5. Добре розігрійте олію на сковороді й зменште вогонь до середнього. Смажте грибні оладки по п’ять хвилин з кожного боку. Подавайте зі сметаною і свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушковані гриби з листовою капустою кале

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close