Другі стравиСтрави з риби

Минтай в томатному соусі

Готуємо рибу минтай в томатному соусі на сковороді з морквою і цибулею.

Минтай в томаті — блюдо для повсякденного меню. Готується він швидко, а на смак виходить соковитим і ароматним. Завдяки томатному соусу риба набуває чудовий смак і завжди прикрасить ваш стіл.

Це корисне і просте блюдо для всієї сім’ї, тим більше, що минтай — риба доступна і недорога. Як гарнір добре подати картопляне пюре або відварний рис.

Інгредієнти:

  • Минтай 350 грамів
  • Борошно пшеничне 3 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Вода 100 грамів
  • Рослинна олія 50 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Чорний перець 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Почистити розморожений минтай і нарізати на шматочки товщиною 3-4 см.
  2. Найчастіше минтай продається в замороженому вигляді, тому враховуйте час, щоб риба встигла відтанути на столі.
  3. Рибу посолити й поперчити з усіх боків.
  4. Шматочки минтаю запанірувати в борошні з усіх боків.
  5. Обсмажити рибу на рослинній олії, поки не з’явиться золотава скоринка. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
  6. Додати подрібнені овочі до риби й смажити ще кілька хвилин.
  7. Морквину можна натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками.
  8. Додати томатну пасту, розведену водою, і тушкувати рибу ще 15 хвилин. Прикрити кришкою сковороду і зробити невеликий вогонь.
  9. Готовий минтай в томаті подати до столу: він буде смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смугастий окунь на грилі по-марокканськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close