Другі стравиЗ морепродуктів

Морські гребінці по-прованськи

Морські (або бухтові) гребінці покриваються тонким шаром борошна й обсмажуються на сковороді у вершковому маслі до золотистої скоринки зовні й ніжної солодкуватої текстури всередині. За кілька хвилин до готовності до них додається цибуля-шалот, часник, свіжа петрушка і трохи сухого білого вина, і морепродукти набувають чудову гаму смаків. Всього 15 хвилин приготування, і гребінці виходять як в ресторані. Подавайте їх, окропивши лимонним соком.

Інгредієнти:

  • Свіжих морських гребінців 450 грамів
  • Борошно, щоб обваляти
  • Несолоного вершкового масла 55 грамів, розділіть
  • Порубаної цибулі — шалот (2 великі цибулини) 0,5 стакана
  • Часнику 1 зубчик, подрібнений
  • Подрібнених свіжих листків петрушки 1/4 стакана
  • Сухого білого вина 1/3 стакана
  • 1 лимон, розрізаний навпіл

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте бухтові гребінці, залиште їх цілими. Якщо ж використовуєте морські гребінці, розріжте кожен горизонтально навпіл.
  2. Посипте сіллю і чорним перцем, змішайте з борошном і струсіть надлишки.
  3. У дуже великій сковороді на сильному вогні нагрівайте 2 столові ложки вершкового масла до шипіння і покладіть в один шар гребінці.
  4. Зменште вогонь до середнього і дайте гребінцям злегка підрум’янитися з одного боку, не рухаючи їх, потім поверніть і злегка підсмажте з іншого боку. Це повинно зайняти всього 3-4 хвилини.
  5. Розтопити вершкове масло в сковороді з гребінцями, потім додайте цибулю-шалот, часник і петрушку й обсмажуйте ще 2 хвилини, змішуючи прянощі з гребінцями.
  6. Влийте вино, варіть протягом 1 хвилини й спробуйте на смак.
  7. Подавайте гребінці гарячими, окропивши лимонним соком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Креветки з тушкованими овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close