Другі стравиСтрави з риби

Мойва в духовці без олії

Пропоную приготувати смачну хрустку мойву без олії в духовці. Така риба готується швидко, виходить дуже смачною й ароматною.

Сухий кляр у вигляді пшеничного борошна, при запіканні дає дуже апетитну хрустку скоринку, а відсутність олії робить блюдо менш калорійним.

А головне, що демократична за ціною мойва, за смаком не поступається більш дорогим сортам риби.

Інгредієнти:

  • Мойва 0.5 кілограма
  • Борошно пшеничне 3 столові ложки
  • Приправа для риби 2 чайні ложки
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сіль 2 щіпки
  • Зелень кропу 0.3 пучка

Приготування:

  1. Рибу добре промити під проточною водою і розкласти на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва волога.
  2. При бажанні рибу можна почистити. Чесно зізнаюся, я ніколи мойву не чищу.
  3. Суху рибку перекладаємо на робочу поверхню, солимо і присипаємо спеціями з двох сторін.
  4. Далі кожну рибку обвалюють в борошні.
  5. Деко застилаєте пекарським папером і злегка змащуємо її олією. Викладаємо рибу на деко.
  6. Відправляємо деко в гарячу духовку на 20 хвилин. Запікаємо рибу при температурі 200 °C.
    Мойва в духовці готова!

Перекладаємо рибку на блюдо, прикрашаємо рубаною зеленню кропу. Подаємо з улюбленим гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рибний пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close