Другі стравиКухні світуМексиканськаСтрави з птиці

Мексиканські курячі ніжки з пряним соусом

Курячі ніжки це доступний і відносно недорогий продукт, з якого можна приготувати найрізноманітніші вишукані страви. Ділимося з вами цікавим рецептом мексиканської кухні, який здатний прикрасити як повсякденний стіл, так і святковий.

Інгредієнти:

  • Куряча гомілка 8 штук
  • Морська сіль і чорний перець за смаком
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Цибулевий порошок ¼ чайної ложки
  • Гострий соус 3 столові ложки
  • Томатна паста 80 грамів
  • Фініки 6 штук
  • Не гостра гірчиця ½ столової ложки
  • Яблучний оцет 2 столові ложки
  • Часниковий порошок ½ чайної ложки
  • Паприка ½ чайної ложки
  • Петрушка для прикраси

Приготування:

  1. Курячі ніжки добре промити під водою. Перекласти їх у велику миску і присипати морською сіллю, чорним меленим перцем і цибульним порошком.
  2. Поставити на розігрів сковороду-гриль, попередньо окропивши її поверхню оливковою олією.
  3. Перемістити підготовлені гомілки курки в сковороду й обсмажити протягом 15-20 хвилин. Періодично курку потрібно перевертати, щоб не допустити її пригорання.
  4. Поки курка буде обсмажуватись, можна приступити до приготування соусу. Для цього гострий соус, томатну пасту, подрібнені фініки, гірчицю, яблучний оцет і паприку потрібно перемістити в блендер, а потім гарненько перебити до однорідної консистенції.
  5. Як тільки курячі гомілки обсмажаться, їх потрібно рясно покрити приємним і злегка гострим соусом.
  6. Перед подачею на стіл, в презентаційну тарілку розкласти листя салату, а поверх неї покласти курку. Зверху блюдо присипати подрібненою петрушкою.

Структура готового соусу до курячих ніжок повинна бути гладкою і тягучою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка на грилі в йогуртовому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close