Другі стравиЗапіканкиКухні світуМексиканська

Мексиканська запіканка з індичкою й овочами

Тим, хто втомився від банальних ранкових каш, нудних омлетів і йогуртів, пропонуємо абсолютно нову кулінарну ідею. Мексиканська запіканка з яєць з додаванням індички, овочів і сальси переверне ваше розуміння про сніданок і змусить по-новому подивитися на ранкове приймання їжі.

Інгредієнти:

  • Цибулина 1 штука
  • Болгарський перець 2 штуки
  • Філе індички 450 грамів
  • Картопля 2 штуки
  • Яйця 12 штук
  • Кокосове молоко 65 мілілітрів
  • Сіль ½ чайної ложки
  • Перець чилі 1 чайна ложка
  • Кмин ½ чайної ложки
  • Сальса 150 грамів
  • Кокосове масло 2 столові ложки
  • Свіжа кінза, рукола й авокадо для прикраси

Приготування:

  1. Починати приготування потрібно з відварювання індички. Для цього в каструлю невеликого обсягу потрібно налити воду, поставити її на плиту і включити вогонь.
  2. Як тільки вода закипить кинути в неї індичку і проварити її на середньому вогні протягом 30-40 хвилин. Після індичку перекласти в тарілку і поставити охолоджуватися.
  3. Всі овочі для страви потрібно добре промити під водою, просушити й нарізати. Картоплю необхідно нарізати кружечками, цибулю і болгарський перець дрібними кубиками.
  4. Дістати сковороду, збризнути її кокосовим маслом і кинути в неї кільця картоплі. Присипати картоплю сіллю й обсмажити до готовності.
  5. Поки будете обсмажувати картоплю на іншу сковороду треба вилити трохи кокосового масла, а потім висипати нарізані цибулю і перець. Обсмажити овочі 2-3 хвилини.
  6. У велику миску розбити яйця. Додати до них кокосове молоко, перець чилі, кмин і сіль. Гарненько все перемішати віночком або з використанням міксера.
  7. У форму рівномірним шаром розподілити обсмажені кільця картоплі, зверху на неї розкласти шматочки індички й цибулю з болгарським перцем. Поверх всієї композиції викласти рівномірно шар сальси й все це покрити збитими яйцями з кокосовим молоком.
  8. Поставити блюдо в попередньо розігріту до 220˚С духовку і запікати протягом 30 хвилин, поки центр запіканки не набуде стабільну структуру.
  9. Перш ніж нарізати запіканку на порції, дати їй охолонути не менше 5 хвилин. Прикрасити блюдо дрібно нарубаною кінзою, скибочками авокадо і руколою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирна запіканка з крохмалем в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close