ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Макарони з сиром, салямі й оливками

У приготуванні цієї страви використовується цільнозернова паста пенне (пір’я), яка на відміну від звичайної пшеничної пасти багата клітковиною і має легкий горіховий присмакак.

Відваріть її й змішайте з соусом з помідорів зі смаженою салямі, консервованими серцевинами артишоків, оливками й базиліком. Замість салямі можна взяти іншу ковбасу на ваш смак.

У готову гарячу пасту вмішайте нарізану шматками моцарелу, щоб вона розплавилася. Подавайте як легку вечерю, наповнену яскравими насиченими смаками.

Інгредієнти:

  • Цільнозернової пасти пенне 350 грамів
  • Оливкової олії 1 столова ложка
  • Сопресати або салямі, нарізаної шматками по 1 см
  • Консервованих серцевин артишоків 1 банка 400 грамів, рідину злийте, артишоки розріжте на 4 частини
  • 6 оливок з начинкою, розрізаних навпіл + 2 столові ложки розсолу
  • Консервованих нарізаних помідорів у власному соку, без солі 1 банка 400 грамів
  • 4-5 свіжого листя базиліка + додатково для подачі
  • Моцарели 0,5 стакана, нарізаної шматками по 1 см

Приготування:

  1. У каструлі середнього розміру доведіть воду до кипіння, додайте макарони й варіть відповідно до інструкції на упаковці; потім злийте воду, відклавши окремо 0,5 стакана води. Поверніть макарони в каструлю.
  2. Тим часом у великій сковороді з антипригарним покриттям на помірно сильному вогні нагрівайте оливкову олію. Додайте сопресату і смажте, помішуючи, поки олія не стане червоною, близько 3 хвилин.
  3. Додайте артишоки й оливки й перемішайте, щоб покрити олією.
  4. Додайте помідори, відлиту окремо воду з-під пасти, листя базиліка і 2 столові ложки оливкового розсолу.
  5. Доведіть до кипіння і тушкуйте, поки більша частина води не випарується і соус трохи не загусне, 8-10 хвилин.
  6. Додайте в каструлю з макаронами соус і моцарелу і перемішайте, щоб рівномірно з’єднати всі інгредієнти.
  7. Розкладіть по 4 тарілках і посипте додатково базиліком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирні спагеті карбонара

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close