Другі стравиЗапіканки

Макаронна запіканка з баклажанів

Макарони – моя слабкість! А якщо ще запечені з баклажаном… Ах! Дуже смачно, ситно й ароматно! Заходьте, пригощаю!

Інгредієнти:

  • Макаронні вироби 250 грамів
  • Баклажан 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Фарш м’ясний 500 грамів
  • Томати у власному соку 400 грамів
  • Орегано 1 чайна ложка
  • Йогурт (білий) 250 грамів
  • Яйце куряче 1 штука
  • Петрушка (корінь) 1 штука

Приготування:

  1. Відварити макаронні вироби до напівготовності! Додати столову ложку соняшникової олії. Перемішати.
    Баклажан нарізати на тонкі кружальця. Посолити. Залишити, щоб злегка пустили сік.
  2. Спітнілі кружечки баклажана обсушити паперовою серветкою й обсмажити на олії. Моркву, корінь петрушки, часник і цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на соняшниковій олії.
  3. Додати м’ясний фарш. Обсмажити, допомагаючи собі виделкою. Додати томати, сіль, перець і орегано. Перемішати й тушкувати 10 хвилин. Зняти з вогню. Додати макаронні вироби й перемішати.
  4. У форму для запікання викладаємо половину макаронно-м’ясної суміші.
  5. Викладаємо шар баклажанів.
  6. Викладаємо макаронно-м’ясну суміш, що залишилась.
  7. Викладаємо кружечки баклажана, що залишилися.
  8. В окремій мисці збити йогурт і яйце. Залити запіканку.
  9. Готувати запіканку в розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з рисом і куркою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Макаронна запіканка з баклажанів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close