Гарячі закускиДругі стравиЗакускиМ'ясні закускиСтрави з м'яса

М’ясний рулет з яйцем

Дуже красиве і смачне гаряче блюдо на будь-яке свято. Виглядає просто шикарно і відмінно підійде як основне блюдо на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Свинина (філе) 600 грамів
  • Філе куряче 250 грамів
  • Бекон варено-копчений 80-100 грамів
  • Печериці 300 грамів
  • Яйця 7 штук
  • Тісто філо або листкове (за бажанням) 200 грамів (6 аркушів)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (130 грамів)
  • Огірки мариновані (невеликого розміру) 3 штуки (100 грамів)
  • Часник 1 зубчик
  • Зелень кінзи або петрушки (за бажанням) 5 гілочок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Насіння кунжуту для декору (за бажанням)

Для змазування рулету:

  • Масло вершкове (розтоплене) 30 грамів
  • Жовток 1 штука
  • Молоко 1 столова ложка

Приготування:

  1. Зробити фарш зі свинини, курячого філе і бекону за допомогою м’ясорубки.
  2. Печериці нарізати дрібними кубиками.
  3. Цибулю нарізати кубиками такого ж розміру.
  4. Обсмажити гриби на сильному вогні.
  5. А потім окремо обсмажити цибулю до прозорості.
  6. Дати грибам і цибулі повністю охолонути.
  7. Огірки нарізати дрібними кубиками. Кінзу подрібнити (її можна замінити зеленню петрушки або не додавати зелень). Часник натерти на дрібній тертці (або подрібнити будь-яким зручним способом).
  8. Додати яйце, остиглі гриби й цибулю, кінзу, часник і огірки. Посолити й поперчити. Добре перемішати.
  9. Яйця (6 штук) попередньо зварити “в мішечок”. Для цього яйця помістити в каструлю з холодною водою і варити після закипання 4 хвилини. Потім остудити яйця в дуже холодній воді.
  10. На харчову плівку викласти шар фаршу, сформувати з нього прямокутник. Зверху викласти в ряд варені яйця.
  11. За допомогою плівки сформувати рулет.
  12. Закрити боки рулету.
  13. Рулет знову загорнути в плівку. Зафіксувати краї плівки й відправити рулет в холодильник на 1 годину.
  14. Кожен лист тіста філо змастити тонким шаром розтопленого вершкового масла кімнатної температури. Викласти навхрест 3 листи на 3 листи.
  15. Замість тіста філо можна використовувати прісне або дріжджове листкове тісто. Або не використовувати тісто і посипати рулет сиром.
  16. Включити духовку для розігрівання до 160-170 градусів.
  17. Викласти рулет на тісто і згорнути.
  18. Нижню сторону тіста змащувати розтопленим вершковим маслом зі згортанням рулету.
  19. Краї рулету загорнути.
  20. Рулет викласти в форму, вистелену фольгою. Верх і боки рулету змастити сумішшю жовтка з молоком. Зверху рулет посипати кунжутом. Випікати при температурі 160-170 градусів 45-60 хвилин (орієнтуйтеся на особливості вашої духовки).
  21. М’ясний рулет з яйцем дістати з духовки, дати йому трохи охолонути. Розрізати на порційні шматочки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свинина з овочами по методу Стир-Фрай

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close