Другі стравиКотлети

М’ясні котлети з начинкою з горошку і сиру

Котлети або зрази? Як їх не назви, а вийде смачно в будь-якому випадку! Соковитий м’ясний фарш, розплавлений сир і консервований зелений горошок — мимо таких котлет неможливо пройти!

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний 400 грамів
  • Горошок зелений консервований 40-50 грамів
  • Сир твердий 40-50 грамів
  • Цибуля ріпчаста дрібна 1 штука
  • Молоко (або вода холодна) 3-4 столові ложки
  • Яйце 0,5 штуки
  • Кріп свіжий 0,5 пучка
  • Приправа для м’яса 1-1,5 чайної ложки
  • Часник сушений 0,5 чайної ложки або часник свіжий 1 зубчик
  • Борошно пшеничне 4 столові ложки
  • Олія рослинна 3-4 столові ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо.
  2. У фарш додаємо приправу для м’яса, часник (сушений або свіжий видавлений через прес) і мелений перець. Солимо, враховуючи, що в приправі теж може міститися сіль. Щоб котлети вийшли соковитими, вливаємо молоко (або холодну воду).
  3. Цибулю натираємо на крупній тертці й додаємо в миску з фаршем.
  4. Кріп дрібно нарізаємо і теж додаємо до фаршу.
  5. Яйце розбовтуємо виделкою. Вливаємо половину яєчної суміші до фаршу. (Можна обійтися без яйця, тоді потрібно ретельніше відбити фарш.)
  6. Перемішуємо фарш руками до однорідності. Потім відбиваємо фарш, збираючи двома руками в коло і кидаючи об дно миски 10-15 разів.
  7. Сир натираємо на крупній тертці.
  8. Ділимо фарш на чотири частини й формуємо з них кульки.
  9. Розминаємо частину фаршу в коржик. По центру викладаємо по половині чайної ложки горошку і сиру.
  10. Підіймаємо краї коржа з фаршу і з’єднуємо, формуючи довгасті котлети.
  11. Таким чином поступаємо з усіма частинами фаршу.
  12. Отримані котлети з м’ясного фаршу з горошком і сиром обвалюємо в борошні.
  13. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів. Форму для запікання вистилаємо фольгою або змащуємо рослинною олією.
  14. Розігріваємо сковороду з рослинною олією на сильному вогні. У гарячу олію викладаємо котлети й обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, до рум’яної скоринки.
  15. Перекладаємо обсмажені котлети в форму для запікання і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
  16. Як альтернатива, котлети можна довести до готовності на сковороді. Для цього зменшуємо вогонь до мінімуму й обсмажуємо ще по 3-5 хвилин з кожного боку. Або після обсмажування котлет, якщо вас влаштовує ступінь рум’яності скоринки, вливаємо в сковороду 50 мілілітрів води й тушкуємо котлети на невеликому вогні під кришкою хвилин 7-10.
  17. М’ясні котлети з консервованим зеленим горошком і сиром готові.
  18. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром або свіжими / маринованими овочами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рубані курячі котлетки з кукурудзою і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close