Другі стравиСтрави з яєць

Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром

Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром — ефектне блюдо з простих продуктів, яке можна приготувати за 15 хвилин. Багатошаровий, пишний, з апетитною начинкою з шинки, соковитих скибочок помідорів і тягучого розплавленого сиру. Цей омлет захоплює не тільки своїм смаком, а й вражаючим зовнішнім виглядом. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Яйця 6-7 штук
  • Шинка 125 грамів (6 скибочок)
  • Сир твердий 80 грамів (6 скибочок)
  • Помідор 120 грамів (9 шматочків)
  • Сіль 2 щіпки
  • Перець чорний мелений 2 щіпки
  • Олія рослинна (для смаження) 1 чайна ложка
  • Листя салату (за бажанням) 2 штуки

Приготування:

  1. Відокремте яєчні білки від жовтків і помістіть у дві різні місткості. Додайте в кожну місткість по дрібці солі й чорного перцю і злегка збийте виделкою, щоб сіль розчинилася і маса стала однорідною.
  2. Наріжте помідор півкругами товщиною приблизно 0,5 см, шинку — кружечками, сир — тонкими пластинками. Знадобиться по 6 скибочок шинки й сиру і 9 шматочків помідора.
  3. Розігрійте сковороду на середньому вогні й змастіть тонким шаром рослинної олії. Вилийте на сковороду невелику порцію яєчних білків і розподіліть по дну, щоб вийшов тонкий млинець. Обсмажте білок 20-30 секунд, поки він не схопиться.
  4. Потім викладіть на праву половину білкового млинчика шинку.
  5. Складіть млинець навпіл, зліва направо, накривши шинку.
  6. На вільне місце, що утворилося вилийте трохи яєчного жовтка і розподіліть тонким шаром. Коли жовток трохи схопиться, додайте 3 шматочки помідора.
  7. Знову складіть омлет навпіл, тепер уже справа наліво, накривши помідори.
  8. На простір, що утворився налийте порцію білка, викладіть 2 скибочки сиру.
  9. Накрийте сир лівою половинкою омлету.
  10. Влийте в сковороду наступну порцію яєчних жовтків, викладіть 2 скибочки сиру і знову складіть омлет справа наліво, накривши сир.
  11. Повторіть всі верстви ще раз по черзі: білок + шинка, жовток + помідори, білок + сир, жовток + сир.
  12. Влийте в сковороду останню порцію білків, викладіть шинку і помідори.
  13. Складіть омлет навпіл, накривши шинку і помідори. Потомити омлет на сковороді ще 30-40 секунд, щоб останній шар начинки прогрівся.
  14. Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром готовий. Перекладіть омлет на тарілку, за бажанням доповніть листям салату і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет у лаваші з фаршем, сиром і ковбасою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close