Другі стравиКухні світуСтрави з риби

Лосось по-азійськи з морквою та огірком

Це неймовірно легке блюдо порадує тих, хто любить смачно поїсти, не витрачаючи при цьому багато часу на підготовку.

В азіатській кухні є безліч рецептів з використанням в якості основного інгредієнта знайомого багатьом лосося. Хочемо поділитися з вами однією чудовою інтерпретацією, яка, як не можна краще, передає весь спектр смаків і ароматів Азії.

Лосось з морквою й огірком по-азійськи готується в лічені хвилини. Блюдо прекрасно поєднується з рисом і свіжими салатами, виглядає пристойно і розкішно.

Якщо ви не знаєте чим здивувати гостей, візьміть на замітку цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Лосось 250 грамів
  • Соєвий соус ¼ чашки
  • Лемонграс 1 столова ложка
  • Часник 2 зубчики
  • Тертий імбир 1 столова ложка
  • Кінза 4-5 гілочок
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Мед 2 столові ложки
  • Насіння кунжуту 1 чайна ложка
  • Огірок 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Редис 3 штуки
  • Подрібнений арахіс 2 столові ложки

Для презентації:

  • Смажений арахіс 1 столова ложка
  • Часник 3 зубчики
  • Перець чилі 1 штука
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Коричневий цукор 2 столові ложки
  • Рибний соус 2 столові ложки
  • Сік лайма ¼ склянки
  • Соус Тамаринд 2 чайні ложки
  • Зелена цибуля пару пір’їн

Приготування:

  1. У мисці змішати соєвий соус, лемонграсс, часник, тертий імбир і сік лайма. Дрібно нарізати зелень кінзи й перець чилі. Додати їх до загальної маси та гарненько перемішати.
  2. Промити під водою рибу, видалити з неї шкірку і залити отриманим гострим соусом. Дати йому промаринуватися протягом 30 хвилин.
  3. Як тільки лосось просочиться, дістати його з миски та очистити від залишків соусу. Дістати мед і промазати ним шматочок рибного філе. Розігріти духовку до 200 ˚ С. У форму для запікання помістити рибу і відправити її запікатися приблизно на 7 хвилин.
  4. У невеликім склянім посуді об’єднати арахіс, часник, коричневий цукор, перець чилі й сіль. Розім’яти суміш товкачиком або ложкою до отримання пасти.
  5. З’єднати отриману пасту з рибним соусом і соусом Тамаринд. Додати в вміст місткості сік лайма і ретельно все перемішати.
  6. Очистити моркву і натерти її на спеціальній тертці у вигляді довгастих шматочків. Точно таким же чином натерти огірок і редис. Нарізати на дошці зелену цибулю і тоненькими слайсами перець чилі.
  7. Об’єднати підготовлені овочі в мисці та залити отриманою раніше пастою. Перемішати продукти та приступити до презентації страви.
  8. Для цього в середину тарілки для презентації рівномірним шаром розподілити овочі з пастою. Сформувати з них довгасту лінію. Посипати зверху овочі смаженим арахісом.
  9. Зверху на овочі акуратно викласти шматочок риби. Посипати його насінням кунжуту і нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Стейк з лосося з соусом хойсін

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close