Другі стравиСтрави з риби

Лосось під скоринкою з гірчиці, кропу і горіхів

Немає страви смачнішої й корисної, ніж запечений лосось. Він завжди виходить соковитим, ароматним і ніжним. Якщо ви належите до числа великих шанувальників цієї червоної риби, то цей рецепт, безсумнівно, буде вам до смаку.

Головний секрет особливого смаку цієї страви — хрустка скоринка з гірчиці, кропу і горіхів.

Інгредієнти:

  • Філе лосося 4 штуки
  • Діжонска гірчиця 2 столові ложки
  • Лимонний сік для подачі
  • Волоські горіхи 100 грамів
  • Свіжий кріп 2 столові ложки
  • Паприка ½ чайної ложки
  • Цибулевий порошок ½ чайної ложки
  • Морська сіль ½ чайної ложки
  • Мелений чорний перець ¼ чайної ложки
  • Оливкова олія 1 столова

Приготування:

  1. Перед тим як приступати до приготування страви, потрібно поставити на розігрів духовку до 205 ˚С. Потім на деко для запікання необхідно викласти лист пергаментного паперу. Відставити деко в сторону і приступити до підготовки інгредієнтів блюда.
  2. Рибу потрібно промити під водою, потім просушити за допомогою серветки. Викласти філе лосося на пергаментний папір і акуратно зняти з нього шкірку. Промазати верх лосося діжонською гірчицею.
  3. Підготувати невелику миску. Висипати в неї волоські горіхи, свіжий, попередньо дрібно нарізаний кріп, паприку, цибулевий порошок, сіль і перець. Всі інгредієнти добре перемішати. Додати до них оливкову олію і знову все ретельно перемішати.
  4. Отриману масу акуратними рухами розподілити поверх гірчиці на рибу. Потім трохи придавити масу ложкою, щоб вона прилипла до поверхні риби.
  5. Підготовлене блюдо відправити в духовку і запікати протягом 15-20 хвилин. Час приготування буде залежати тільки від товщини філе риби.
  6. Перед подачею на стіл готову страву потрібно полити невеликою кількістю лимонного соку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кускус і філе сома, запечені у фользі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close