ГарніриДругі страви

Квасоля з овочами в томатному соусі

Ситне і нескладне в приготуванні блюдо з квасолі прекрасно підійде як для пісного, так і для повсякденного столу. Квасоля тушкується в томатному соусі з цибулею, морквою і спеціями, і набуває насичений смак і апетитний аромат. А стручковий перець надає цьому блюду трохи гостроти.

Інгредієнти:

  • Квасоля 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 180 грамів
  • Морква 200 грамів
  • Томатна паста 50 грамів
  • Цукор 5 грамів (1 чайна ложка)
  • Часник 1 зубчик
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
  • Коріандр мелений 1/3 чайної ложки
  • Перець стручковий гострий сушений за смаком (за бажанням)
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова (для смаження) 45 мілілітрів (3 столові ложки)
  • Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Щоб квасоля швидше приготувалася, попередньо замочіть її у воді на 6 годин (або на ніч).
  2. Квасолю відварюємо.
  3. Якщо ви замочували квасолю, то воду зливаємо. Потім квасолю знову заливаємо 1 л води й варимо до готовності 40-60 хвилин. За 5-10 хвилин до кінця приготування квасолі, додаємо сіль.
  4. Квасолю можна відварювати й без замочування, просто додати в воду, в якій вариться квасоля, маленьку щіпку (на кінчику ножа) харчової соди.
  5. Поки вариться квасоля, готуємо овочі й соус. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  6. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  7. У сковороді розігріваємо 1-2 столові ложки рослинної олії й обсмажуємо цибулю протягом 3-5 хвилин до легкого золотистого відтінку.
  8. Додаємо в сковороду олію, потім викладаємо моркву і подрібнений ножем часник.
  9. Обсмажуємо все разом ще 3-5 хвилин до м’якості моркви.
  10. Потім додаємо до овочів хмелі-сунелі, коріандр і цукор. За бажанням додаємо гострий червоний перець. Я додала 3 колечка сушеного гострого перцю, ви орієнтуйтеся на свій смак.
  11. Все перемішуємо й обсмажуємо ще пів хвилини.
  12. Потім додаємо до обсмажених овочів томатну пасту і 300 мілілітрів води.
  13. Проварюємо все 3 хвилини.
  14. З відвареної квасолі зливаємо воду.
  15. Додаємо квасолю до овочів.
  16. На невеликому вогні тушкуємо все під кришкою, періодично помішуючи, протягом 3-5 хвилин. За пару хвилин до кінця приготування досолюємо за смаком.
  17. Готову квасолю з овочами в томатному соусі посипаємо подрібненою петрушкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з картоплі, капусти та кабачків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close