Другі стравиСтрави з риби

Кускус і філе сома, запечені у фользі

Приготуйте повноцінний обід на чотирьох в одному згортку фольги всього за півгодини. Основою смаку страви буде оливкова олія, приправлена копченою паприкою, сіллю і перцем. Її ви будете додавати на кожному етапі, викладаючи на фольгу шарами кускус, філе сома й овочі. Для овочевого шару краще взяти помідори черрі, червону цибулю, скибочки лимона, зелень і часник. Загорніть все в фольгу і відправте в духовку, де рівномірно змішаються всі соки й аромати інгредієнтів. А ви за короткий час при мінімумі зусиль і брудного посуду отримаєте чудове блюдо в близькосхідному стилі.

Інгредієнти:

  • Кускусу (бажано цільнозернового) 1 стакан
  • 4 філе сома без шкіри по 180 грамів кожне
  • Нерафінованої оливкової олії 2 столові ложки
  • Копченої паприки 3/4 чайної ложки
  • 2 лимони (1 тонко наріжте, з 1 вичавіть сік)
  • Крупно нарубаної свіжої петрушки або м’яти 1/3 стакана
  • 1 середня червона цибулина, тонко нарізана
  • Помідорів черрі 1 стакан, розрізаних навпіл
  • Часнику 2 зубчики, дрібно нарізаних

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 ° С. Покладіть на деко 2 листи алюмінієвої фольги довжиною 75 см, щоб її кінці звисали з дека. Зверху перпендикулярно покладіть ще один лист фольги.
  2. Промийте кускус в дрібному ситі під струменем холодної води. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, паприку і по 3/4 чайної ложки солі й перцю. Покладіть кускус в центрі фольги; змішайте з 0,5 столової ложки олії з приправами й розподіліть рівним шаром у формі квадрата зі стороною 20 см.
  3. Змастіть шматки сома по обидва боки 1 столовою ложкою олії з приправами й покладіть пліч-о-пліч поверх кускусу. У мисці змішайте скибочки лимона, петрушку, червону цибулю, помідори, часник і 0,5 столової ложки олії з приправами, що залишилась, потім рівномірно розкладіть на рибі й кускусі. Збризніть 2/3 стакана води, потім з’єднайте протилежні кінці фольги разом, складіть і обіжміть, щоб запечатати згорток. Поставте згорток (на деку) в духовку і запікайте 25 хвилин.
  4. Відкрийте згорток з фольги, розкладіть рибу по тарілках. Змішайте кускус і овочі. Подавайте з рибою, окропивши лимонним соком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечений лосось по-діжонски

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close