Другі стравиСтрави з птиці

Курячі шлуночки в маринаді з ківі, тушковані з картоплею

Ситне і дуже смачне гаряче блюдо, виходить багато і бюджетно! Тому що замість м’яса сьогодні будемо використовувати курячі шлуночки. А як зробити, щоб вони були м’якими, розповім в цьому рецепті!

Інгредієнти:

  • Шлуночки курячі 1 кілограм
  • Ківі 1 штука
  • Картопля 800 грамів
  • Морква 1 штука
  • Сік томатний 1,5 склянки (300 мілілітрів)
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Часник 5 зубчиків
  • Перець солодкий 1 штука
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Паприка мелена 3 столові ложки
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Петрушка (зелень) 1 пучок
  • Бульйон овочевий (або вода) 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Курячі шлуночки попередньо добре промиваємо і чистимо.
  2. Ківі очищаємо, натираємо на дрібній тертці й додаємо до шлуночків.
  3. Перемішуємо і даємо постояти, промаринуватися хвилин 20.
  4. Розігріваємо глибоку сковороду з рослинною олією.
  5. Після чого відправляємо в розігріту олію курячі шлуночки й тушкуємо під кришкою на середньому вогні до м’якості, по часу — близько 30 хвилин (помішуючи).
  6. Картоплю нарізаємо довільними шматочками. Моркву і солодкий перець нарізаємо брусочками. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник — тонкими пластинками.
  7. Збільшуємо вогонь на плиті до максимуму.
  8. Додаємо до шлуночків цибулю, часник і обсмажуємо хвилини 2-3 без кришки.
  9. Слідом вводимо спеції (чорний перець, паприку і сіль). Перемішуємо буквально хвилину.
  10. До шлуночків додаємо картоплю і моркву. Перемішуємо. Обсмажуємо хвилин 5-7, щоб картопля наситилась усіма ароматами.
  11. Додаємо солодкий перець і томатний сік або соус. Перемішуємо.
  12. Вливаємо пів склянки води або овочевого бульйону, щоб злегка покрити курячі шлуночки з овочами.
  13. Тушкуємо під кришкою хвилин 7-10 – доводимо картоплю до готовності. Пробуємо блюдо на сіль.
  14. У самому кінці додаємо дрібно нарізану зелень петрушки й даємо страві настоятися під кришкою.
  15. Блюдо виходить неймовірно ароматним і ситним. Все відмінно приготувалося — м’яка картопля, ніжні курячі шлуночки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки, запечені з гречкою й овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close