Другі стравиСтрави з птиці

Курячі ніжки, запечені в мандариновій глазурі

Пропоную вам приготувати ароматну курочку, запечену в незвичайній цитрусовій глазурі. Перед запіканням в духовці курячі гомілки маринуються з зеленню і соком мандаринів і апельсинів. До такої страви відмінно підійде будь-який гарнір.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі 6 штук (900 грамів)
  • Мандарини (великі) 4 штуки (450 грамів)
  • Апельсин (великий) 1 штука (220 грамів)
  • Мед 2,5 столової ложки (70 мілілітрів)
  • Оцет винний 1 столова ложка (5 мілілітрів)
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Петрушка свіжа 3 гілочки
  • Чебрець 5 гілочок
  • Цибуля зелена 3 пера
  • Кріп свіжий 3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Гомілки миємо й обсушуємо паперовим рушником.
  2. Готуємо маринад. У чашу блендера кладемо промиту зелень: кріп без стебел, петрушку без стебел, листя чебрецю і нарізану зелену цибулю.
  3. Подрібнюємо зелень.
  4. З апельсина знімаємо цедру і подрібнюємо її.
  5. Очищаємо апельсин і мандарини від шкірки й великих плівок.
  6. Подрібнюємо фрукти за допомогою блендера. У мене вийшло 377 мілілітрів соку.
  7. До подрібненої зелені додаємо сік фруктів без м’якоті половину склянки (щоб м’якуш не потрапила, можна скористатися маленьким ситечком).
  8. Також додаємо винний оцет, рослинну олію (1 столову ложку), сіль і перець за смаком.
  9. Заливаємо приготовленим маринадом курку і залишаємо осторонь на 2 години.
  10. Готуємо глазур. У сотейник вливаємо фруктовий сік з м’якоттю, що залишився. Доводимо до кипіння.
  11. Після закипання додаємо мед.
  12. Уварюємо глазур на повільному вогні 20 хвилин, постійно помішуючи.
  13. Через 2 години дістаємо курку з маринаду.
  14. На сковороді з додаванням рослинної олії (1 столову ложку.) Обсмажуємо гомілки до рум’яної скоринки з двох сторін.
  15. Духовку включаємо для розігрівання до 200 градусів.
  16. У жароміцну форму виливаємо маринад, що залишився, додаємо 1 столову ложку рослинної олії й викладаємо обсмажені гомілки. Ретельно поливаємо курку глазур’ю.
  17. Ставимо курку в розігріту духовку і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Страва готова!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки, запечені в картопляному тісті

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close