Другі стравиСтрави з птиці

Курячі нагетси в духовці

Курячі нагетси в духовці — чудове блюдо, яке подобається не тільки дорослим, але й дітям. Діти із задоволенням наминали за обидві щоки хрусткі й дуже смачні курячі нагетси. Курка готується майже без олії, тому рецепт ще й корисний.

Маленькі хитрощі при приготуванні нагетсів
Для приготування курячих нагетсів краще використовувати охолоджене м’ясо. В цьому випадку нагетси вийдуть чудовими на смак: соковитими й смачними. З курячого філе нагетси виходять соковитими внаслідок маринування і панірування.

Ми звикли для панірування брати сухарі дрібного помелу. Спробувавши один раз використовувати для цієї мети хлібні крихти батона або білого хліба, ви зрозумієте всю принадність такого панірування. Нагетси виходять особливо хрусткими й з красивою рум’яною скоринкою.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 700 грамів
  • Скибочки батона 4 штуки
  • Сметана 4 столові ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 0.5 пучка
  • Олія соняшникова 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для початку підготуємо м’ясо. Миємо його, обсушуємо паперовим рушником. Обрізаємо жир, плівки. Далі нарізаємо філе на брусочки однакового розміру товщиною не більше 2 сантиметрів.
  2. Підготовлені курячі брусочки перекладаємо в глибоку миску, де будемо їх маринувати.
  3. До м’яса додаємо сіль, чорний мелений перець і, за бажанням, спеції.
  4. Цього разу я свідомо перець не додавала, так виходить більш ніжний смак. Ви також можете додати будь-які спеції для курки, але тут головне не перестаратися, щоб не перебити основний смак. Хоча якщо ви готуєте для дорослих, то можна зробити гострий варіант з паприкою і чилі.
  5. Далі відправляємо в миску до м’яса сметану.
    Любителям більш яскравого смаку можна замаринувати куряче філе в майонезі, використовуючи виключно домашній продукт.
  6. Перемішуємо вміст миски. Накриваємо плівкою або кришкою і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Маринувати можна і довше.
  7. Тепер займемося приготуванням домашнього панірування. Для такого панірування краще використовувати вчорашній хліб. Для зручності розламуємо шматочки батона на частини й відправляємо в чашу блендера.
  8. Подрібнюємо хлібні скибочки у велику крихту. Домашнє панірування готове.
  9. Тепер підготуємо деко, на якому будемо запікати нагетси. Застеляємо його фольгою або пекарським папером. Змащуємо злегка соняшниковою олією за допомогою пензлика.
    Якщо папір силіконізований, то можна обійтися зовсім без олії.
  10. Далі кожен промаринований шматочок курячого філе обваляти в паніруванні таким чином, щоб він був повністю покритий хлібними крихтами.
  11. Підготовлені м’ясні шматочки викладаємо на деко.
  12. Тепер відправляємо деко в попередньо розігріту духовку до 180 °C хвилин на 30. Цього часу цілком вистачить, щоб м’ясо всередині запеклось, а панірування стало золотистого кольору.
  13. Курячі нагетси в духовці готові! Знімаємо їх з дека і подаємо до столу гарячими з кетчупом, гірчицею або будь-яким іншим соусом. Яскравим і неповторним смаком заграють нагетси й в тандемі з овочевим салатом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе в духовці з соусом «Теріякі»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close