Другі стравиСтрави з птиці

Курячі гомілки, запечені з овочами

Курка, запечене з овочами, — чудове блюдо. Курячі гомілки й овочі тушкуються зі спеціями, без додавання олії. Блюдо виходить ароматним, соковитим і апетитним. До того ж не треба довго стояти біля плити — поки курочка запікається в духовці, можна займатися своїми справами.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 1 кг
  • Картопля 700-800 грамів
  • Помідори 220 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Морква 120 грамів
  • Часник сушений 1,5 чайної ложки
  • Паприка 1,5 чайної ложки
  • Приправа для курки 1 чайна ложка
  • Куркума 0,5 чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Петрушка свіжа для подачі 10 грамів

Приготування:

  1. Картоплю нарізаємо середніми шматочками.
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  3. Моркву очищаємо і нарізаємо кружечками.
  4. Курячі гомілки викладаємо на дно форми в 1 шар.
  5. Дно форми змащувати олією не потрібно.
  6. Зверху на гомілки викладаємо картоплю.
  7. На картоплю викладаємо цибулю.
  8. Потім на цибулю викладаємо і рівномірно розподіляємо моркву.
  9. Помідори нарізаємо тонкими кружечками або півкругами.
  10. Включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
  11. Зверху на моркву викладаємо помідори, рівномірно розподіляючи.
  12. Шар помідорів добре підсолюємо.
  13. Посипаємо спеціями: сушеним часником, куркумою, паприкою і приправою для курки.
  14. Зверху все заливаємо 200-250 мл теплої води.
  15. Форму накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку на 1,5 години.
  16. Через зазначений час знімаємо фольгу.
  17. Знову ставимо форму в духовку на 10 хвилин.
  18. Виймаємо курку з овочами з духовки, розкладаємо по тарілках, зверху посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі шлуночки й стегенце з овочами (в горщику)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close