Другі стравиСтрави з птиці

Курячі гомілки, запечені з гречкою і овочами

Курячі гомілки, запечені в духовці з гречкою й овочами, — відмінне блюдо для повсякденного обіду або вечері. І курка, і гарнір до неї готуються одночасно. Курячі гомілки виходять соковитими й дуже смачними внаслідок попереднього маринування в сметані, а гречана каша — розсипчаста, ароматна, просочена соками м’яса й овочів.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 6 штук
  • Крупа гречана 250 грамів
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Часник 1 зубчик
  • Вода (окріп) 300 мілілітрів
  • Олія соняшникова 30 мілілітрів
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп свіжий (для подачі, за бажанням) 1 гілочка

Приготування:

  1. Курячі гомілки промити, обсушити, перекладіть в миску.
  2. Додайте до гомілок сметану, пропущений через прес або дрібно нарізаний часник, хмелі-сунелі, сіль і чорний мелений перець.
  3. Перемішайте і залиште гомілки маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  4. Хвилин через 15 включіть її, нехай розігрівається до температури 180 градусів.
  5. Поки курячі гомілки маринуються в сметані, очистьте цибулю і моркву. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  6. У сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, хвилин 7 (до м’якості моркви й красивого золотистого кольору цибулі).
  7. Гречану крупу промийте, пересипте в форму для запікання.
  8. Додайте сіль. Туди ж викладіть обсмажену цибулю з морквою разом з олією.
  9. Перемішайте гречку та овочі, розрівняйте.
  10. Замариновані курячі гомілки викладіть зверху на гречку.
  11. Акуратно влийте окріп так, щоб вода доходила до середини гомілок.
  12. Поставте гречку з куркою в попередньо розігріту духовку на 40-50 хвилин, до повної готовності гречаної крупи й курячого м’яса. Якщо вода випарується до того, як гречка буде готова, сміливо підливайте ще окріп.
  13. Курячі гомілки, запечені з гречкою й овочами, готові.
  14. Подавайте блюдо до столу в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка в соусі з кефіру і солодкого перцю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close