Другі стравиСтрави з птиці

Курячі гомілки з зеленим горошком в сметанному соусі

Часто в нашому вечірньому меню присутні страви з курки. Сьогодні — курячі гомілки в сметанному соусі, з зеленим горошком і овочами. Ніжне і смачне блюдо, яке кожному під силу.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 4 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Горошок зелений (заморожений) 200 грамів
  • Сметана 200 грамів
  • Борошно 1 столова ложка
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець запашний горошок 4 штуки
  • Сіль 0,25 чайної ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений 1 щіпка (за смаком)

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо і нарізаємо четвертинами кілець.
  2. Моркву очищаємо і нарізаємо соломкою.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо туди курячі ніжки й обсмажуємо на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку, до рум’яної скоринки.
  4. Додаємо до обсмажених курячих ніжок цибулю і моркву. Обсмажуємо на вогні нижче середнього 7-10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  5. Додаємо заморожений зелений горошок (можна не розморожувати).
  6. Вливаємо в сковороду гарячу воду. Рівень води повинен бути трохи нижче гомілок. Солимо.
  7. Тушкуємо під кришкою на вогні вище середнього 10-15 хвилин. Горошок повинен стати м’яким. Рідина при цьому майже випарується.
  8. У мисці змішуємо сметану з борошном. Вливаємо приблизно 200 мілілітрів води й перемішуємо.
  9. Заливаємо курячі гомілки з зеленим горошком і овочами сметанним соусом. Додаємо запашний перець горошком, лавровий лист і чорний мелений перець.
  10. Перемішуємо і прогріваємо хвилину.
  11. Подаємо курячі гомілки з горошком і овочами в сметанному соусі з будь-яким гарніром. Найкраще, на мій погляд, — відварений рис.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки, запечені з овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close