Другі стравиСтрави з птиці

Куряче філе в сметанному соусі з часником

Куряче філе в сметанному соусі — ніжне і соковите. А готується таке філе менше пів години.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 2 штуки (600 грамів)
  • Сметана 200 грамів
  • Часник 1-2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений (суміш перців) 0,5-1 чайна ложка (за смаком)
  • Зелень свіжа (для подачі) 1 гілочка

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте кубиками приблизно 2х2 см.
  2. У розігріту рослинну олію викладіть філе і смажте близько 5 хвилин, помішуючи.
  3. Філе має побіліти й випустити трохи соку.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками й додайте в сковороду до м’яса. Перемішайте і тушкуйте все разом ще п’ять хвилин.
  5. Додайте в сковороду борошно, перемішайте.
  6. У сметану натріть на дрібній тертці зубчик часнику.
  7. Додайте сіль, суміш перців, перемішайте все ложкою.
  8. Додайте сметанний соус в сковороду і перемішайте. Тушкуйте під кришкою 10 хвилин на маленькому вогні.
  9. Соус загус і обволік кожен шматочок курки, зробивши його ще більш соковитим і вершковим на смак.
  10. На тарілку викладіть гарнір (можна подати будь-яку кашу або відварені овочі), на нього — кілька ложок тушкованого в сметані курячого філе.
  11. Прикрасите блюдо свіжою зеленню — базиліком, петрушкою, кропом.
  12. Куряче філе в сметані з часником сподобається і дорослим, і дітям!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе, запечене з броколі, під сирним соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close