Другі стравиСтрави з птиці

Куряче філе в духовці з соусом «Теріякі»

Теріякі – соус, який прийшов до нас з японської кухні, що має свою довгу кулінарну історію. Підлива універсальна, може використовуватися як заправка до салатів або покращувати смак других страв.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 1 кілограм
  • Соус соєвий 125 мілілітрів
  • Часник 4 зубчики
  • Оцет яблучний 4 столові ложки
  • Крохмаль 2 чайні ложки
  • Корінь імбиру 1 штука
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Замінник цукру за смаком

Приготування:

  1. У невеликій місткості змішати цукрозамінник, яблучний оцет, соєвий соус, чорний мелений перець, розведений у воді крохмаль.
  2. Очистити й натерти корінь імбиру, подрібнити часник, додати те й інше в соус.
  3. Суміш прогріти до кипіння, помішувати.
  4. Змастити олією деко, викласти куряче філе, нарізане шматочками середньої величини.
  5. Полити готовим соусом, поставити в духовку на півгодини, температура приготування – 220 градусів.
  6. Блюдо перемішувати кожні п’ять-сім хвилин.

Порада

При подачі прикрасити курку нарізаними пір’їнками молодої зеленої цибулі, посипати кунжутним насінням. Гарнір – будь-який, можна відварити рис.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Індичка з ананасами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close