Другі стравиСтрави з птиці

Куряче філе, тушковане з гарбузом і яблуками

Куряче філе, тушковане з гарбузом і яблуками, сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. Всі компоненти ідеально поєднуються між собою, яблука надають страві легку кислинку, а часник і прованські трави — чудовий аромат. Блюдо готується швидко, курка виходить соковитою і дуже смачною!

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 грамів
  • Гарбуз 300 грамів
  • Яблука 270 грамів (2 штуки)
  • Часник 2 зубчики
  • Масло вершкове 40 грамів
  • Олія рослинна (для смаження) 30 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Трави прованські сушені за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо великими кубиками.
  2. Куряче філе нарізаємо великими кубиками.
  3. Часник очищаємо і подрібнюємо ножем.
  4. На добре розігрітій з олією сковороді обсмажуємо філе протягом 5-7 хвилин, до рум’янцю.
  5. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо й обсмажуємо ще 1 хвилину.
  6. Яблука очищаємо від шкірки й серцевини й нарізаємо великими кубиками.
  7. На сковороду до курячого філе додаємо нарізані яблука і гарбуз.
  8. Вершкове масло поділяємо на невеликі шматочки й рівномірно викладаємо зверху. Потім посипаємо сіллю, меленим перцем і прованськими травами. Заливаємо все 150 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15-20 хвилин. Кілька разів перемішуємо вміст сковороди.
  9. Коли вода повністю випарується, а гарбуз стане м’яким — знімаємо сковороду з вогню.
  10. Куряче філе, тушковане з гарбузом і яблуками, готово.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка запечена в духовці, в часниково-цибульному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close