Другі стравиСтрави з птиці

Куряча печінка з яйцем по-румунськи

Куряча печінка з яйцем по-румунськи – це варіант запіканки із субпродуктів із заливкою з яєць.

Дуже цікаве блюдо, яке схоже як на омлет, так і на запіканку. Якщо ви любите печінку, то вам обов’язково сподобається такий варіант запіканки.

Особливо ароматним і соковитим блюдо виходить влітку, в сезон томатів і свіжої домашньої зелені, взимку можна використовувати заморожені томати або помідори у власному соку.

Печінка з яйцем по-румунськи можна подати як самостійне блюдо з легким салатом або свіжими овочами, вийде живильна і не дуже важка вечеря.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча 300 грамів
  • Яйця курячі 6 штук
  • Помідори 150 грамів
  • Вода 1 стакан
  • Кубик бульйону 1 штука
  • Олія соняшникова 3 столові ложки
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,3 чайної ложки

Приготування:

  1. Курячу печінку ретельно очистити від плівок, вимити й обсушити.
  2. Викласти печінку на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до легкого рум’янцю.
  3. Очистити помідори від шкірки й нарізати дрібними кубиками.
  4. Для того, щоб швидко зняти шкірку з помідорів необхідно зробити хрестоподібний неглибокий надріз на протилежному боці від плодоніжки. Опустити помідори в окріп на 30 секунд. Вода повинна повністю покрити помідори. Акуратно вийняти й відразу ж помістити в холодну воду і зняти шкірку. Очищені помідори нарізати дрібними кубиками.
  5. Додати помідори до печінки.
  6. Все разом тушкувати до м’якості помідорів.
  7. Бульйонний кубик розпустити в склянці гарячої води. Можна використовувати яловичий або курячий бульйонний кубик.
  8. Вилити бульйон в сковороду.
  9. Печінку тушкувати майже до повного випаровування вологи.
  10. Перекласти печінку в місткість для запікання і розрівняти.
  11. Збити яйця з сіллю і перцем.
  12. Залити печінку яєчною сумішшю.
  13. Поставити місткість в духовку, розігріту до температури 200 ºС, і запікати близько 10 хвилин.
    Курячу печінку з яйцем по-румунськи розрізати на порції, розкласти по тарілках і подати в гарячому вигляді. При бажанні блюдо можна посипати подрібненою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гарбуз з куркою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close