Другі стравиСтрави з птиці

Куряча печінка, тушкована в томатно-сметанному соусі

Тушкована куряча печінка в томатно-сметанному соусі готується дуже швидко. Печінка виходить соковитою і ніжною, а майоран робить її більш ароматною. Це ситне і смачне блюдо можна назвати універсальним — з ним добре поєднується більшість гарнірів.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів
  • Томатна паста 80 грамів
  • Сметана 20% 100 грамів
  • Борошно 20 грамів
  • Майоран сушений 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 40 мілілітрів

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти для приготування курячої печінки в томатно-сметанному соусі.
  2. Печінку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо шматочками й відрізаємо зайві жилки (якщо є).
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Добре розігріваємо сковороду з 20 мл рослинної олії. Печінку обсмажуємо хвилини три, постійно перемішуючи, поки вона злегка не посвітлішає.
  5. Додаємо олію, що залишилась і викладаємо до печінки цибулю.
  6. Обсмажуємо курячу печінку з цибулею, часто помішуючи, на середньому вогні близько 3 хвилин, до м’якості цибулі. В самому кінці обсмажування додаємо сіль, перець і майоран.
  7. Все перемішуємо і додаємо борошно.
  8. Перемішуємо печінку з борошном і обсмажуємо 1 хвилину.
  9. Потім додаємо сметану, томатну пасту і 200 мл води.
  10. Все перемішуємо і тушкуємо під кришкою на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин. Якщо соус загустий, додаємо трохи води.
  11. Куряча печінка, тушкована в томатно-сметанному соусі, готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі ніжки, запечені в мандариновій глазурі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close