Другі стравиСтрави з птиці

Куряча печінка, смажена в ніжному клярі

Куряча печінка смажиться в повітряному клярі з газованою водою і збитим білком, а також з додаванням сушеного базиліка. Виходить ароматною, соковитою, ніжною і зберігає свою корисність.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча 500 грамів
  • Вода газована 150 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 6 столових ложок
  • Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
  • Перець мелений (суміш перців) 1/2 чайної ложки (за смаком)
  • Базилік сушений 1 чайна ложка
  • Олія рослинна (для смаження) 5 столових ложок

Для подачі (за бажанням):

  • Сметана на смак

Приготування:

  1. Курячу печінку промити, очистити від прожилок, розрізати навпіл.
  2. Відокремити яєчний білок від жовтка.
  3. Половину борошна (3 столові ложки) відсипати в окремий посуд.
  4. До другої частини борошна додати 1/2 чайної ложки солі, мелений перець і сушений базилік, перемішати.
  5. Потім додати жовток і мінеральну воду.
  6. Перемішати кляр до однорідності.
  7. Окремо збити білок з дрібкою солі в щільну піну.
  8. Викласти збитий білок в кляр.
  9. Акуратно перемішати кляр до однорідності, намагаючись зберегти легкість.
  10. Печінку рівномірно посолити сіллю, що залишилася.
  11. Кожен шматочок печінки спочатку обваляти в борошні, потім вмочити в кляр.
  12. Розігріти на сковороді рослинну олію. Смажити шматочки печінки з двох сторін по 4-5 хвилин до золотистої скоринки.
  13. Викласти смажену печінку на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
  14. Смажена куряча печінка в ніжному клярі готова. За бажанням можна подати її зі сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка з картоплею в горщику

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close