Другі стравиСтрави з птиці

Курка запечена в духовці, в часниково-цибульному маринаді

Ароматна і шалено смачна курка, запечена в духовці. Маринуємо птицю в незвичайному і найпростішому маринаді з цибулі, часнику і спецій. Запечена курка за цим рецептом виходить рум’яною і дуже смачною. А аромат який!

Інгредієнти:

  • Курка (тушка) 2 кілограми

Для маринаду:

  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Олія ​​1 столова ложка
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Імбир мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль 1-1,5 чайної ложки

Для подачі:

  • Лимон 1 штука
  • Перець болгарський 0,5 штуки
  • Оливки 12-14 штук
  • Базилік свіжий (листя) 8 штук

Приготування:

  1. Для приготування маринаду знадобиться цибуля, часник і спеції.
  2. Цибулю нарізаємо шматочками й поміщаємо в чашу блендера.
  3. Додаємо очищений часник.
  4. Вливаємо олію.
  5. Всипаємо спеції. Я взяла те, що було в наявності: чорний мелений перець, мелену паприку, мелений імбир і сіль.
  6. Перебиваємо все блендером. Якщо немає блендера, цибулю і часник перекручуємо через м’ясорубку з дрібною сіткою і змішуємо з іншими інгредієнтами маринаду.
  7. Отримуємо маринад.
  8. Курку розрізаємо вздовж по грудях і обмазуємо маринадом з усіх боків. По можливості залишаємо промаринуватися на пару годин.
  9. Якщо, як зазвичай, часу немає, тоді відразу запікаємо.
  10. Духовку включаємо для розігрівання до 180 °C. Запікаємо курку в часниково-цибульному маринаді до готовності (1-1,5 години). Я запікала близько години.
  11. Отримуємо рум’яну і дуже апетитну курочку з запаморочливим ароматом.
  12. Запечена курка в часниково-цибульному маринаді готова!
  13. Можна подавати з оливками, болгарським перцем, лимоном і зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажена куряча грудка в м’ятному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close