Другі стравиСтрави з птиці

Курка з овочами й картоплею в горщику

Любите смачні домашні страви з куркою? Можливо хочете приготувати щось смачне з простих продуктів, але зовсім немає багато часу на приготування їжі? Тоді приготуйте курку з картоплею й овочами в горщику.

Курка поєднується з будь-якими овочами, тому в блюдо можна використовувати будь-які овочі по сезону. Крім курячого філе можна брати будь-яке інше м’ясо. Також родзинкою страви може стати, смачний і ароматний сир. Звичайно, сир – не обов’язковий компонент в рецепті, але все ж робить блюдо смачніше.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 300 грамів
  • Помідор 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Кабачок 1 штука
  • Болгарський перець 1 штука
  • Сметана 3-4 столові ложки
  • Картопля 4 штуки
  • Печериці 6 штук
  • Твердий сир 100 грамів
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Картоплю помити, помістити в воду і довести до кипіння. Потім готувати приблизно 15-20 хвилин. Не потрібно доводити картоплю до повної готовності, досить лише трохи проварити. Можна варити картоплю в мундирі.
  2. Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити.
  3. До цибулі додати нарізані гриби й обсмажувати поки не випарується грибний сік.
  4. Кабачок нарізати кубиками й додати його на сковорідку. Кабачок теж пускає багато соку, потрібно дочекатися, поки майже вся волога на сковороді випарується.
  5. Потім додати курку, нарізану не великими шматочками. Готувати, поки куряче м’ясо не посвітлішає.
  6. Потім додати кілька столових ложок сметани. Перемішати й посолити. Також можна додати спеції за смаком.
  7. Тим часом нарізати помідор і болгарський перець.
  8. Картоплю остудити, почистити й нарізати не дуже дрібно.
  9. Тепер всі підготовлені продукти потрібно скласти в горщик в такому порядку: трохи помідора і болгарського перцю, половина картоплі, обсмажені овочі з куркою і сметаною. Все щільно утрамбувати.
  10. Потім викласти в горщик залишки картоплі, помідорів і болгарського перцю. За бажанням в прошарок можна додати лавровий лист.
  11. Зверху посипати натертим сиром і накрити кришкою. Запікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці близько 30 хвилин.
  12. Готову страву подавати відразу ж. Таке блюдо можна ще посипати подрібненою зеленню і доповнити овочевим салатом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мексиканські курячі ніжки з пряним соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close