Другі стравиСтрави з птиці

Курка з картоплею в горщику

Приготуйте курку з картоплею в горщику за цим рецептом, і аромат збере за вечерею всю сім’ю. Курка виходить дуже соковитою, а картопля — ніжною, що тане в роті.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця 2 штуки (700 грамів)
  • Масло вершкове 25 грамів
  • Картопля 3 штуки (300 грамів)
  • Цибуля-порей 1 штука або цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Вода (або бульйон курячий) 400 мілілітрів
  • Часник 1 зубчик
  • Перець чорний мелений 1 щіпка (за смаком)
  • Приправа для курки 1/3 столової ложки (за смаком)
  • Сіль 1 чайна ложка (за смаком)

Приготування:

  1. Курячі стегенця розрубати на порційні шматки.
  2. У сковороді розтопити вершкове масло. Обсмажити курку на сковороді на великому вогні по 5 хвилин з кожного боку, до рум’яної скоринки.
  3. Картоплю очистити і нарізати кубиками.
  4. Цибулю-порей нарізати півкільцями.
  5. Якщо використовуєте ріпчасту цибулю, очистьте її й наріжте четвертинками кілець або кубиками.
  6. У горщик викласти шар картоплі й цибулі.
  7. Туди ж викласти обсмажені шматки курки.
  8. Потім знову повторити шари картоплі та цибулі.
  9. Залити водою або бульйоном (якщо є заготовлений про запас).
  10. Додати чорний мелений перець і приправу для курки. Якщо в складі приправи немає солі, додайте.
  11. Поставити в холодну духовку, встановити температуру 180 градусів. Тушкувати курку з картоплею і цибулею в духовці близько години.
  12. Часник очистити й дрібно нарізати. При подачі на стіл посипати запечену курку з картоплею дрібно нарізаним часником.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені курячі гомілки в сметанно-часниковому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close