Другі стравиСтрави з птиці

Курка, тушкована з сочевицею

Курка з зеленою сочевицею й овочами — ситне блюдо для обіду або вечері, яке готується дуже просто. Курка тушкована разом з овочами й сочевицею в одному посуді. Блюдо виходить соковитим, з приємним ароматом сушених трав.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна 900 грамів (6 штук)
  • Сочевиця зелена 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста 200 грамів
  • Морква 200 грамів
  • Помідори (томати у власному соку) 200 грамів
  • Базилік сушений 0,5 чайної ложки (за смаком)
  • Чебрець сушений 0,5 чайної ложки (за смаком)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Готуємо необхідні інгредієнти для приготування курки, тушкованої з сочевицею.
  2. Свіжі помідори можна замінити консервованими у власному соку або томатною пастою.
  3. Моркву і цибулю очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  4. У розігрітому з рослинною олією сотейнику або посуді з товстим дном обсмажуємо цибулю хвилини 2-3.
  5. Потім додаємо моркву і готуємо ще 3 хвилини, помішуючи.
  6. Курячі стегна миємо, викладаємо поверх моркви з цибулею.
  7. Сочевицю ретельно промиваємо і висипаємо в сотейник. Заливаємо водою так, щоб вона на 1 см була вище рівня сочевиці.
  8. Помідори дрібно нарізаємо.
  9. Додаємо в сотейник помідори, базилік, чебрець, солимо і перчимо. Розрівнюємо все і накриваємо кришкою.
  10. Готуємо хвилин 40-45 на повільному вогні. В кінці приготування знімаємо кришку і перемішуємо.
  11. Посипаємо зверху рубаною зеленню.
  12. Курка, тушкована з сочевицею, готова. Подаємо до столу гарячою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе в сметанному соусі з часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close