Кролик з картоплею в рукаві
Смачне, чудове блюдо. Підійде на будь-яке свято.
Можна подавати з будь-якими легкими овочевими салатами, з гострими приправами. Прекрасно підійде томатний сік.
Інгредієнти:
- Кролик 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Майонез 3 столові ложки
- Мелений коріандр 3 грами
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 5 штук
- Паприка 2 столові ложки
- Картопля 800 грамів
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні продукти й приступайте до приготування.
- Від тушки кролика відокремити передні й задні стегна і відрізати місця, де більше м’язового м’яса. Можна використовувати шийку.
- У кавомолці перемолоти в порошок лавровий лист. Коріандр розтовкти в ступці. Ріпчасту цибулю розрізати уздовж головок на широкі часточки.
- Взяти глибоку чашку, викласти в неї м’ясо кролика і змастити майонезом. За смаком посолити, поперчити, додати мелений лавровий лист і коріандр. Нехай маринується мінімум пів години. Потім кожен шматочок м’яса посипте паприкою.
- У пакет для запікання акуратно розкласти підготовлене м’ясо, чергуючи з часточками цибулі. Пакет щільно зав’язати і по всьому периметру рівномірно проткнути товстою голкою, щоб виходила зайва пара і не лопнув пакет.
- Покласти пакет на деко. Для доповнення майбутньої страви, я навколо пакету на лист розкладаю відварену картоплю. Деко поставити в розігріту до 200 ° С духовку і запікати від 70 до 90 хвилин. Якщо ви використовуєте м’ясо молодої тварини, досить випікати 60 хвилин.
- Коли все буде готово, розкладіть на широке плоске блюдо картоплю, а зверху покладіть шматочки м’яса. Посипте улюбленою зеленню або нашинкованою синьою цибулею. Блюдо буде виглядати не тільки апетитним, але й естетичніше.
Кроляче м’ясо сухувате, нагадує курячу грудку, але приготувавши за цим рецептом, ви переконаєтеся, що воно в процесі готування може стати дуже ніжним.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Чанахи