Другі стравиЗ морепродуктів

Креветки з тушкованими овочами

Блюдо приправлено популярними на сході спеціями, швидка засмажка в сковороді вок дозволяє зберегти в продуктах все найкорисніше.

Інгредієнти:

  • Креветки 340 грамів
  • Броколі 300 грамів
  • Перець болгарський червоний 300 грамів
  • Морква 300 грамів
  • Зелений горошок 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 170 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Бульйон овочевий 2 столові ложки
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Канолова олія 1 столова ложка
  • Перець каєннський мелений ¼ чайної ложки
  • Сіль ¼ чайної ложки

Приготування:

  1. Креветки розморозити, обсушити й покласти в глибоку тарілку.
  2. Посолити за смаком, додати каєннський перець, перемішати.
  3. Канолову олію розігріти в сковороді вок, обсмажити морепродукти на сильному вогні протягом п’яти хвилин.
  4. Викласти креветки назад в тарілку.
  5. Нарізати цибулю і часник, обсмажити на олії, що залишилась від приготування креветок, протягом трьох хвилин.
  6. Червоний болгарський перець, моркву і капусту броколі викласти на сковороду разом із зеленим горошком, залити овочевим бульйоном.
  7. Вогонь зменшити до середнього, готувати овочі до м’якості протягом п’яти хвилин.
  8. Креветки знову перекласти на сковороду, полити лимонним соком, прогрівати одну хвилину.
  9. Подати блюдо з відвареним рисом і соєвим соусом.

Порада

При подачі овочі з морепродуктами можна посипати кунжутом. Якщо в господарстві немає сковороди вок, то можна скористатися будь-якою іншою, з товстим дном.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлик з креветок з лимонами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close