АмериканськаДругі стравиЗ морепродуктівКухні світу

Креветки з рисом по-каджунськи

Простий і швидкий рецепт, який допоможе вам всього за кілька хвилин перетворити залишки вчорашнього рису в каджунське блюдо. Каджунська кухня – це частина американської кухні, популярної в штаті Луїзіана. Традиційними інгредієнтами в каджунскій кухні вважаються морепродукти, рис, овочі. Для цієї страви вам знадобиться вже готовий рис. Обсмажте в ароматній олії креветки, додайте овочі, зелень і рис. Все перемішайте і прогрійте, додавши каджунської приправи на основі паприки, часнику і гострого перцю, і подавайте.

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 1 столова ложка
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Часнику 3 зубчики, подрібнених
  • Каджунська приправа 2 чайні ложки
  • Великих креветок 450 грамів, очищених від панцира і кишкової вени, хвости залиште
  • 4 помідори Сливка, нарізаних
  • Зеленої цибулі 2 пучки, нарізаних
  • Вареного білого рису 3 стакани
  • Нарізаної петрушки 3 столові ложки
  • Часточки лимона для подачі (за бажанням)

Приготування:

  1. У великій сковороді на помірно сильному вогні нагрівайте вершкове масло й оливкову олію і часник до появи аромату, близько 1 хвилини. Додайте приправу і креветки й смажте, помішуючи, поки креветки не почнуть скручуватися, близько 1 хвилини. Посоліть і поперчіть.
  2. Додайте помідори й зелену цибулю і смажте, помішуючи, близько 1 хвилини. Додайте рис і 1/4 стакана води й продовжуйте готувати, поки рис не прогріється, і креветки не стануть матовими, ще близько 3 хвилин. Вмішайте петрушку і подавайте за бажанням з лимоном.

Тримайте ще цікавий рецепт: Кальмари з сиром і яйцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close