Готуємо пастуДругі стравиЗ морепродуктів

Креветки з пастою на грилі

Креветки в дивовижному соусі з вершкового масла і білого вина з ароматними прянощами готуються в пакунку з фольги одночасно з гарніром у вигляді пасти лінгвіне. Паста попередньо відварюється до напівготовності, щоб потім готуватися одночасно з креветками. Всі інгредієнти розкладаються на аркушах з міцної фольги, загортають і пропарюють на грилі. Відмінне повноцінне блюдо з вишуканим середземноморським смаком, яке зручно готувати на задньому дворі. На нього у вас піде не більше пів години. Подавайте з келихом сухого білого вина і насолоджуйтеся.

Інгредієнти:

  • Пасти лінгвіне 340 грамів
  • Великих креветок 0,7 кілограма, очищених
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Часнику 3 зубчики, дрібно натертих
  • Терта цедра 1 лимона + часточки для подачі
  • Орегано 1 столова ложка, дрібно посічене
  • Пластівців червоного перцю 1/4 чайної ложки
  • Сухого білого вина 1/4 стакана
  • Вершкового масла 4 столові ложки
  • Руколи 4 стакани (приблизно 50 грамів)
  • Тертого пармезану 1/4 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте гриль до помірного жару.
  2. Викладіть на робочу поверхню чотири листи надміцної фольги розміром 5 см.
  3. У великій глибокій сковороді доведіть до кипіння 6 стаканів підсоленої води.
  4. Додайте лінгвіне в киплячу воду і варіть, періодично помішуючи, до напівготовності, близько 5 хвилин. Перекладіть за допомогою щипців у велику миску, додайте 1 столову ложку оливкової олії й добре перемішайте. Додайте 0,5 стакана води, в якій варилася паста, і добре перемішайте (воду, що залишилася не виливайте). Додайте креветки, часник, лимонну цедру, орегано, пластівці червоного перцю й 1 столову ложку оливкової олії, що залишилася; посоліть і перемішайте.
  5. Рівномірно розділіть пасту між листами фольги. Збризніть вином і 0,5 стакана води з-під макаронів (на два згортки).
  6. Покрийте кожну порцію 1 столовою ложкою вершкового масла. Зведіть два коротких кінців фольги разом і складіть вдвічі; потім складіть бічні сторони, щоб запечатати, залишивши всередині трохи місця для циркуляції пари.
  7. Смажте згортки на грилі швом вгору, поки вони не роздуються, а креветки й макарони не будуть повністю пропарені, 10-12 хвилин.
  8. Обережно розгорніть фольгу і додайте руколу; перемішайте, щоб зелень трохи зів’яла.
  9. Посипте пармезаном і подавайте з часточками лимона.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вегетаріанська домашня паста

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close