Другі стравиЗ морепродуктів

Креветки з білою квасолею і фетою на сковороді

На приготування цієї смачної вечері у вас піде не більше пів години, і забрудниться всього одна сковорода. У соусі з консервованих томатів у власному соку тушкуються очищені великі креветки зі спеціями, потім до них по черзі додаються консервована біла квасоля, шпинат і в самому кінці — розкришена фета. Як тільки сир почне плавитись, відразу ж подавайте. Поєднання смаків і текстур виходить фантастичне. Блюдо багате білком і клітковиною — ідеальне для легкої вечері в середземноморському стилі.

Інгредієнти:

  • Великих креветок 220 грамів, очищених від панцирів, хвостів і кишкових вен
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Цибуля 1 невелика, тонко нарізана
  • Часник 1 зубчик, тонко нарізаний
  • Італійської приправи 1 чайна ложка
  • Консервованих нарізаних помідорів 1 банка (400 грамів)
  • Консервованої квасолі каннеліні 1 банка (400 грамів), промитої
  • Шпинат 2 стакани (приблизно 65 грамів)
  • Розкришеної фети 1/4 стакана

Приготування:

  1. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкову олію. Додайте цибулю і смажте, періодично помішуючи, поки вона не розм’якшиться і тільки почне темніти в деяких місцях, 4-5 хвилин.
  2. Додайте часник, італійську приправу, 0,5 чайної ложки солі, трохи чорного перцю і помішуйте, поки часник не розм’якне, близько 1 хвилини.
  3. Влийте помідори й доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього і тушкуйте, періодично помішуючи, поки помідори не загустіють, 2-3 хвилини.
  4. Додайте креветки й квасолю і готуйте, періодично помішуючи, поки креветки не почнуть ставати помаранчевими, 2-3 хвилини.
  5. Додайте шпинат і продовжуйте готувати, періодично помішуючи, поки шпинат не зів’яне і не стане яскраво-зеленим, а креветки не стануть матовими, 2-3 хвилини.
  6. Зніміть сковороду з вогню і посипте фетою. Накрийте кришкою, поки сир не прогріється, 2-3 хвилини. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені креветки з соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close