Другі стравиЗ морепродуктівКухні світу

Креветки темпура

Японські закуски темпура вже давно міцно увійшли в європейське і західне меню. У ці хрусткі шматочки просто неможливо не закохатися. Зазвичай в техніці темпура обсмажують овочі, рибу, морепродукти, гриби для того, щоб оберегти їжу від висихання, і обсмажується вона в особливому виді кляра, дуже холодного і насиченого бульбашками повітря. Для цього готуємо його на сильногазованій воді з льодом, в який змішуємо борошно і яйця. Якщо ви робите темпура великими партіями, то краще кляр готувати невеликими порціями, щоб він не нагрівався, а бульбашки газу не встигли вийти. Підсмажте в клярі креветки й овочі, строго дотримуючись рекомендації по температурі олії, оскільки від цього залежить, наскільки правильні темпури у вас вийдуть. Вони не повинні бути жирними, а всередині овочі повинні залишатися напівсирими. При цьому кляр повинен добре засмажитись до хрусткої скоринки. Подавайте креветки й овочі темпура з азіатськими соусами.

Інгредієнти:

  • Великих креветок 450 грамів, очищених від панцира і кишкової вени (хвости не знімайте)
  • Суміші з нарізаних овочів 350 грамів, наприклад, суцвіття броколі, шматочки червоних солодких перців і грибні капелюшки
  • Яловичого бульйону 1 кубик
  • Соєвого соусу 3 столові ложки
  • Рисового оцту або Міріна 1 столова ложка
  • Цукру 1 столова ложка
  • Рослинна олія для фритюру
  • Борошна 1 і 3/4 стакана
  • Газованої води 1 і 3/4 стакана
  • 2 великих яйця
  • Кукурудзяного крохмалю 1,5 стакана

Приготування:

  1. У скляній мірній чаші нагрійте в мікрохвильовій печі 1 стакан води й бульйонний кубик, 2 хвилини. Додайте соєвий соус, мірін і цукор.
  2. У каструлі з товстим дном нагрійте 5 см рослинної олії до температури 195 ° С. Тим часом в мисці середнього розміру змішайте віночком борошно, газовану воду, яйця і 0,5 чайної ложки солі до однорідної консистенції. Додайте 1 стакан кубиків льоду і мішайте до тих пір, поки вони не почнуть танути. У неглибокий посуд насипте кукурудзяний крохмаль. Застеліть деко паперовими рушниками.
  3. Далі готуйте партіями. Обваляйте третину креветок і овочів в кукурудзяному крохмалі, потім повністю занурте в тісто і дайте стекти надлишкам. Обсмажте до хрусткої скоринки й легкого золотистого кольору, перевернувши один раз, 2-3 хвилини. Викладіть шумівкою на підготовлений лист, щоб стік зайвий жир.
  4. Знову нагрійте олію до 195 ° С і точно так же посмажте креветки й овочі, що залишилися. Подавайте темпуру з соусом-дипом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажений кальмар

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close