Другі стравиКотлети

Котлети зі свинини й картоплі

Котлети зі свинини й картоплі виходять дуже смачними, м’якими, соковитими, при смаженні відмінно зберігають форму і не зменшуються, завдяки овочам в їх складі.

Інгредієнти:

  • Свинина 700 грамів
  • Картопля 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів
  • Морква 150 грамів
  • Куряче яйце 2 штуки
  • Хліб пшеничний 150 грамів
  • Вода 0.5 склянки
  • Кухонна сіль 2 чайні ложки
  • Часник 3 штуки
  • Перець чорний мелений 0.2 чайної ложки
  • Рослинна олія 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 4 столові ложки

Приготування:

  1. Вбиваємо в місткість два яйця, вливаємо пів склянки води, всипаємо сіль і перець, видавлюємо через прес три зубчики часнику.
  2. Яєчну суміш збиваємо виделкою до появи піни.
  3. У збиту яєчну суміш занурюємо скибочки білого хліба і залишаємо їх, щоб розмокнули.
  4. Тим часом приготуємо засмажку для заправки фаршу. Нарізаємо невеликими кубиками цибулю.
  5. Морквину натираємо на крупній тертці.
  6. Цибулю і моркву змішуємо в сковорідці, вливаємо до них дві столові ложки рослинної олії й пасеруємо на маленькому вогні, помішуючи, десять хвилин.
  7. Поки спасеруються овочі, нарізаємо великими шматочками свинину для м’ясорубки.
  8. Такими ж великими шматочками, як і м’ясо, нарізаємо картоплю.
  9. Пасеровані цибулю з морквою знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути, поки готуємо фарш.
  10. На м’ясорубці з крупними ґратами двічі перемелюємо свинину і сиру картоплю.
  11. Потім пропускаємо через м’ясорубку овочеву засмажку з цибулі й моркви.
  12. Розмочений в яєчній суміші пшеничний хліб добре розминаємо і перемішуємо, віджимати не потрібно, хлібну масу з’єднуємо з перемолотим м’ясом і овочами.
  13. Фарш ретельно вимішуємо руками й формуємо з нього котлети, набираючи порції фаршу столовою ложкою.
  14. Сформовані з котлетного фаршу вироби паніруємо з обох сторін в борошні.
  15. Запаніровані котлети укладаємо в сковороду в розігріту рослинну олію. Смажимо на середньому вогні котлети близько восьми хвилин, щоб зарум’янилися.
  16. Перевертаємо котлети на іншу сторону, зменшуємо вогонь під сковорідкою на мінімум.
  17. Сковорідку з котлетами накриваємо кришкою і готуємо їх ще хвилин п’ятнадцять-двадцять, до готовності, щоб котлети зарум’янилися з іншого боку.
  18. Подаємо котлети зі свинини й картоплі гарячими, з гарніром — відварною картоплею або макаронами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з фаршу з овочами й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close