Другі стравиКотлети

Котлети з відвареного м’яса

Пропоную рецепт дуже соковитих і ніжних, ароматних, смачних котлет з вареного м’яса. Для приготування можна використовувати будь-яке відварне м’ясо — яловичину, свинину або м’ясо птиці. У мене яловичина. Для панірування можна використовувати мелені сухарі, додати трохи тертого сиру — вийде смачна хрустка сирна скоринка.

Інгредієнти:

  • Яловичина (відварна) 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста (середня) 1 штука
  • Морква (маленька) 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний пекучий 1/4 чайної ложки
  • Перець солодкий червоний 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний 1/4 чайної ложки
  • Яйце куряче 1 штука
  • Масло топлене (для смаження котлет) 1 чайна ложка
  • Олія соняшникова 2 столові ложки
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Куркума (за бажанням) 1/4 чайної ложки

Приготування:

  • Відварене м’ясо подрібнити в блендері.
  • Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками.
  • Обсмажити овочі на середньому вогні в рослинній олії. Смажена цибуля надає цим котлетам особливий аромат.
  • До м’яса додати сіль, перець, яйце, обсмажену моркву і цибулю.
  • Ретельно перемішати й залишити в холодному місці на 15-20 хвилин.
  • Для панірування змішати борошно і куркуму.
  • Мокрими руками, щільно притискаючи масу, сформувати невеликі кульки й обваляти в борошні.
  • Обсмажити на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки в суміші топленого масла з олією. Не потрібно засмажувати їх занадто сильно — всі інгредієнти вже готові.

Подавати котлети з відвареного м’яса можна з салатом або з тушкованими овочами. Гарні котлети й в охолодженому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі котлети з овочами й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close