Другі стравиКотлети

Котлети з індички на пару

Котлети з індички на пару – відмінне м’ясне блюдо, особливо для поціновувачів дієтичного харчування. Підійде дітям, шанувальникам здорового харчування і чоловікам, тому, що котлети виходять ситними.

Котлети з індички на пару – справжня паличка-виручалочка. Вони припадуть до смаку і молодим матусям після пологів, які намагаються харчуватися правильно і для малюка, і для себе, і дітки з великим задоволенням будуть їсти такі котлетки.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички 500 грамів
  • Яйце куряче 1 штука
  • Батон білий 2 штуки
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль 2 щіпки

Приготування:

  1. В першу чергу, розламуємо шматочки батона і заливаємо їх молоком в глибокому посуді. Трохи молока залишаємо. Ми його зможемо використовувати пізніше, якщо фарш вийде занадто густим.
  2. Тепер займемося індичкою. Нарізаємо філе на шматочки, щоб зручніше було їх перекручувати, і занурюємо в м’ясорубку.
  3. Очистити цибулину і подрібнити її в м’ясорубці.
  4. Батон також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  5. До практично готового фаршу додаємо яйце. Солимо.
  6. Тепер всі інгредієнти в мисці гарненько перемішуємо до повної однорідності.
    Якщо фарш вийде занадто густим, то додайте трохи молока.
  7. З отриманого фаршу формуємо невеликого розміру котлетки.
  8. Цього разу для приготування котлет на пару я скористалася старим і багатьом відомим способом, не дивлячись на наявність мультиварки й пароварки. Мені, з незрозумілих причин, цей спосіб подобається більше.
    Отже, складаємо котлети в велике металеве сито або друшляк.
  9. Відправляємо друшляк на каструлю з киплячою водою. Накриваємо кришкою.
  10. Через 40 хвилин приготування на пару котлети будуть готові.
    А з залишків фаршу знову ліпимо котлети й відправляємо на водяну баню. А можна відправити фарш, що залишився в морозильну камеру і приготувати вже безпосередньо перед наступним прийманням їжі.
  11. Котлети з індички на пару готові! Подаємо до столу з будь-яким гарніром, який вам подобається. Це може бути й картопляне пюре, і макаронні вироби, і просто відварені овочі. Котлетки виходять смачними, а головне, корисними.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з квасолі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close