Другі стравиКотлети

Котлети з грибів, вівсянки і картоплі

Рум’яні й смачні котлети з грибів, вівсянки й картоплі відмінно підійдуть і на обід, і на вечерю. Котлетки виходять ніжними й апетитними. Гриби, вівсянка і картопля чудово поєднуються між собою. Такі котлетки дуже гарні зі сметаною і попри те, що котлети без м’яса — цією стравою точно можна нагодувати всю сім’ю!

Інгредієнти:

  • Печериці 330 грамів
  • Вівсянка (що вимагає варіння) 100 грамів
  • Картопля 350 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 120 грамів
  • Борошно 30 грамів
  • Петрушка свіжа 20 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
  • Олія рослинна 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо, петрушку промиваємо й обсушуємо.
  2. Вівсянку заливаємо 200 мл окропу.
  3. Накриваємо вівсянку кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
  4. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками.
  5. На сковороді розігріваємо 30 мл (2 столові ложки) рослинної олії й обсмажуємо цибулю близько 5 хвилин, до м’якості й легкого золотистого відтінку.
  6. Гриби миємо й нарізаємо маленькими шматочками.
  7. Додаємо нарізані гриби до цибулі.
  8. Обсмажуємо цибулю з грибами близько 10 хвилин до рум’янцю і повної готовності грибів. Даємо охолонути.
  9. Картоплю очищаємо і натираємо на середній тертці.
  10. У мисці з’єднуємо картоплю, запарену вівсянку, обсмажені гриби, яйце, сіль, перець, паприку і коріандр.
  11. Петрушку дрібно шаткуємо і додаємо до інших компонентів.
  12. Ретельно перемішуємо.
  13. Потім додаємо борошно.
  14. І ще раз перемішуємо.
  15. На сковороді розігріваємо 30 мл олії й викладаємо ложкою котлетки. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні близько 2-3 хвилин, до рум’янцю.
  16. Після чого перевертаємо котлети на іншу сторону й обсмажуємо ще близько 2-3 хвилин. Таким же чином партіями обсмажуємо всі котлети, за потреби додаючи на сковороду олію.
  17. Котлети з грибів, вівсянки й картоплі готові.
  18. Перекладаємо котлети на тарілку і подаємо до столу. За бажанням до котлет можна подати сметану.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені м’ясні котлети в беконі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close